Isegi kui sa leiad enda kõrvale kellegi imelise, kes oskab sind hoida, ei muuda ka see sinu arvamust iseendast. Sa ei tunne end järsku maagiliselt ilusama, edukama või õnnelikuma. Madal enesehinnang ei muutu Facebookis suhtestaatust muutes.

Ainult katkises suhtes sead sa enda heaolu partneri kanda

Ära mõista meid valesti, sa väärid kedagi, kes soovib sind õnnelikuks teha. Vahe on selles, kas sa oled õnnelik koos oma partneriga või sa vajad oma partnerit õnne kogemiseks.

Keegi teine ei vastuta sinu heaolu eest ja selle eeldamine viib pingete, kontrolliva käitumise, armukadeduse ja ebakindluseni.

Vallalisena arened ja kasvad sa indiviidina suurema tõenäosusega

Seda seetõttu, et vallalisena pead sa olema iseenda suurim tugiisik. Sinu karjäär, isiklikud suhted, tervis, hobid jm on ainult sinu enda kätes.

Tead ju küll seda sõpra, kes võttis peale rasket lahkuminekut seljakoti ja reisis kogu Euroopa läbi? Tegemist pole mitte ainult emotsionaalselt edasiviiva valuga, vaid tõsiasjaga, et vallalisena ei pea sa kaaslasega arvestama, mis tähendab rohkem aega ja võimalusi uurimaks välja, mida sa tegelikult soovid.

Ära arva, et me ei usu isiklikku arengusse suhte ajal. Õige inimesega koos kasvamine on imeline. Õige inimese leidmiseks peame aga oma raja esmalt ise sisse tallama.

Suhted ei täida meie hingetühimikke

Mõnikord otsime suhet, et parandada haavasid enda sisemuses. Ära käi kohtingutel üksindustunde matmiseks, sest see viib sind veelgi mustemasse auku. Kurbus ja üksildustunne ei kao suhtesse astudes, vaid need on probleemid, mille sa pead ise endas ära lahendama. Õige partner ei ole sinu õnneallikas, ta on lisaväärtus sinu juba õnnelikus elus.

Mis sind tegelikult õnnelikuks teeb?

1. Oskus veeta aega iseendaga

Vahet pole, kas sa oled introvert või ekstrovert, iseendaga aja veetmine teeb meile head. Järgmine kord veeda õhtu oma lemmiktoitu kokates ja sarju vaadates, päev looduses jalutades või oma lemmikkohvikus tööd tehes. Üksi veedetud aeg on oluline, et enda mõtete ja emotsioonidega harjuda.

Mõnikord kipume üksindust igavusega segamini ajama, see tähendab, et on aeg korjata üles mõni uus hobi või projekt.

2. Taasavasta laps iseendas

Öeldakse, et asjad ja tegevused, mida me lapsena tõsiselt armastasime, ongi meie tõelised õnneallikad. Täiskasvanuikka jõudes kipume seda unustama. Masendav, aga siin on tõetera peidus. Kas sa mäletad, kuidas sa lapsena oma laupäevasid veetsid? Kas sa mängisid oma tagaaias jalgpalli, lugesid Harry Potterit, kokkasid või veetsid terve päeva pidžaamas?

Vähesed meist on piisavalt õnnelikud, et on oma hobidest üles ehitanud karjääri. Panusta aega tegevustele, mis sind tõeliselt õnnelikuks teevad, sest töö ja mured ei saa ju kunagi otsa. Liitu kohaliku jalgpallitiimiga või otsi üles oma vanaema retseptiraamat.

3. Aktsepteeri, et õnn on sinu enda teha

Tea, et see on vabastav, kui õpid lõpuks ometi selgeks, et õnn on sinu enda kätes. Ole julge ja võta vastutus oma emotsioonide eest. Muuda eluaspekte, mis sind enam ei teeni. Vaheta oma halvad harjumused tervislikema vastu välja, ümbritse end heade ja rõõmsate inimestega ning sea fookus iseendale.

4. Vaata keerulistele emotsioonidele silma

Kasutame tihti suhteid, et peita emotsioone nagu üksildus, kurbus ja madal enesehinnang. Just need on emotsioonid, mis tegelikult õpetavad meile, et meil on vaja viia oma elus läbi muudatusi. Ära ole enda peale negatiivsete tunnete pärast pahane, ela need läbi ja ära jää nendesse kinni. Mõtle, kuidas sa ise end aidata saad, kontakteeru terapeudi või usaldatud lähedasega, kes sind õigele rajale oskab aidata.

5. Harjuta tänulikkust

Õnn on meeleseisund, mitte meiega juhtunu. Keskendu sellele, mis sul olemas on, mitte sellele, mida pole. Vallalisena soovitame sul meeleheitlikult suhte otsimise asemel lihtsalt elu nautida, ainult nii tõmbame ligi inimesi, kes meie elu tegelikult ka rikastavad.

Allikas: The Everygirl