Kuid varem või hiljem viskab elu su teele takistusi. Need takistused ei ole seal, et meile haiget teha. Need on seal, et aidata meil kasvada. Need takistused on märgid, mida me peame nägema, kuulma ja kogema, et edasi liikuda. Me vajame neid märke, et õppida, kuidas päriselt elada.

Kui ka sina koged praegu neid märke, võib olla käes aeg astuda samm tagasi ja oma praegune elukorraldus üle vaadata. Võimalik, et just sina vajad praegu uut algust.

1. Sa ei suuda meenutada viimast korda, kui olid päriselt õnnelik

Millal oli viimane kord, kui tundsid end päriselt õnnelikuna? Kas sa ärkad hommikuti üles ja järgid päevast päeva sama rutiini? Või annad endast parima, et päev lõpuni elada? Kas sa annad endast parima, et järjekordne tööpäev läbi saaks või jõuaksid juba selle kuupäevani, mil sind midagi toredat ees ootab ja seni ei naudi oma elu?

Sa väärid õnnelikku elu. Kui su praegune elu ei tee sulle enam rõõmu, on täiesti normaalne, kui sa lahkud. On täiesti normaalne tunnistada endale, kui miski või keegi ei sobi su ellu enam. On normaalne seada iseennast esikohale.

2. Sa ei tunne enam kirge

Kui vaatad fotosid iseendast, kas su silmis on sära? Kas su hing lööb särama, kui alustad uut projekti? Kirg on kütus kõigele, mida me elamiseks vajame. Selleta hakkame end kaotama. Me kaotame silmist kõik need asjad, mille tegemisest me alati unistasime, sest põhiline põhjus selleks on kadunud.

Ehk on su elus olnud see töökoht või inimene, millest/kellest sa alati unistasid? Ja nüüd ei ole nad enam see, keda sa tahad või vajad. Ehk juhatasid nad sind millenigi või kellenigi, keda sa täna vajad. Ehk on käes aeg öelda "head aega", et saaksid edasi liikuda?

3. Sa oled kasutanud ära kõik oma valikud ja siiani ei tundu miski õige

Kuula oma kõhutunnet. See teab sind paremini kui sa seda arvatagi oskad. See uppuv tunne, mis sinus tekib, kui näed kellegi nime oma telefoniekraanil - sellel on põhjus, miks te pidevalt lahku lähete ja taas teineteist leiate. Ikka ja jälle, ikka ja jälle. Sellel on põhjus, miks sa end enam oma töökohal mugavalt ei tunne. Sellel on põhjus, miks sa õhtuti end nutma magad, sest asjad ei läinud päris nii nagu soovisid.

Vahel jõuame elus punkti, kus mitte miski, mida parasjagu teed, ei tundu õige. Sa tunned, et oled läbi kukkunud. Sa tunned, et kõik on sinus pettunud. Sa muretsed, et ei armu enam kunagi või ei leia uut tööd või sinu praegune elu ongi parim versioon sellest, mida sul elada on võimalik. Aga me lubame sulle, see on lõpp ainult siis, kui sa sel ise olla lubad.

Muutused on hirmutavad, aga sama hirmutav on jääda olukorda, kus tunned end väärtusetuna. Ära häbene, kui tahad edasi liikuda.

4. Sa oled vaimselt ja emotsionaalselt tühjaks pigistatud

On võimatu uskuda, et saad elada nii, et sa ei ole kunagi väsinud. Aga sa ei peaks end kogu aeg vaimselt ja emotsionaalselt väsinuna tundma.

Me kõik oleme olnud hetkes, kus tunneme, et terve maailm on kokku kukkunud. Ehk oled nutnud oma kabineti põrandal või veetnud terve päeva vannitoas nuttes ja soovides, et kõik mööduks? Sa oled väsinud ja see väsimus on palju sügavam, kui sa algul arvasid.

Sa ei maga hästi. Sa ei suuda päevale keskenduda. Sa oled alati äärel. Sa ei suuda osaleda veel ühel konverentsikõnel või vaiksel õhtusöögil. Sa lihtsalt ei suuda.

Kui leiad end sellest punktist, on aeg oma praegune elukorraldus üle vaadata. Sa ei peaks oma elu nii elama. Sa väärid rohkemat. Kui oled kõik endast ära andnud, siis mille nimel sa enam elad? Palun, ära karda uuesti alustada. Ära lepi vähemaga, kui maailmal on sulle veel nii palju pakkuda. Sa oled palju rohkemat kui esialgu märgata oskad. Sa võlgned iseendale, et prooviksid uuesti.

Sellist reeglit pole olemas, mis ütleks, et me väärime ainult üht unistust. Kas iga päev oleks nii erinev, kui meil poleks lubatud oma vaatenurka muuta?

Ära ignoreeri neid märke, sest neil on põhjus.

Allikas: Thought Catalog