1. Nad ei muretse sellepärast, mida teised neist arvavad.

Kui sa koguaeg otsid teiste heakskiitu, siis ei ole sa kunagi rahul. Isegi, kui see on mingil määral hea teiste positiivset tagasisidet näha aga sa ei peaks alati sellele liiga palju tähelepanu pöörama. Kui sa end sellest vabastad, siis vabaned sa suurest koormast.

Need, kes sinust tõesti hoolivad, võtavad sind sellisena nagu sa oled. Need on su sõbrad ja pere. Ära raiska oma energiat täiesti võõraste inimeste arvamuse peale, kes isegi ei tunne sind.

Ja niikaua, kuni sa ise end paremas valguses ei näe, ei saa sa endale meeldida. Õnnelik olemine tähendab enese armastamist. Kui sa ise end ei armasta, miks teised peavad seda tegema?

2. Nad ei ela minevikus.

Selles pole midagi halba, kui sa aeg-ajalt minevikku meelde tuletad aga selles pole ka midagi head, kui sa koguaeg minevikus elad. Hea on meenutada ilusaid mälestusi aga ära jää kahetsema sellepärast, mida sa kaotanud oled.

Õnnelikud inimesed elavad tänases päevas ja naudivad käesolevat hetke. Kui praegune hetk pole ideaale, siis keskenduvad nad paremale tulevikule, selle asemel, et masenduda minevikus.

3. Nad ei otsi teiste halbu külgi.

Otsi teiste tugevaid külgi, mitte nõrku.

4. Nad ei sega end teiste asjadesse.

Kas sina ka segad end pidevalt teiste asjadesse? Kas sa vaatad aknast, mida su naaber teeb? Kas sa jälgid läbi sotsiaalvõrgu oma eksi tegemisi?

Kui see nii on, siis ilmselt segad sa end liiga palju teiste asjadesse. Ja seda tehes täidad sa oma elu mõttetute draamadega, mis isegi sinusse ei puutu. Kui sa keskendud omaenda elule, siis võid sa seda muuta positiivsemaks. Pealegi ei meeldi mitte kellelegi, et end tema asjadesse segatakse. Ära sellepärast tee teistele seda, mida sulle ei meeldiks, et sulle tehakse.

5. Nad ei võrdle end teistega.

Kui sa koguaeg võrdled end teistega, siis tundub sulle alati, et rohi on mujal rohelisem. Nii suhetes, saavutustes ja kogu su elus.

Ära unusta, et sa näed alati välist pilti teistest ja mitte kunagi seda, kuidas nad tegelikult on ja mismoodi elavad. Pole tähtis, kui hästi su naabrid elavad, võib ju juhtuda, et sinul on midagi, mille eest nad oleksid valmis palju andma aga sa isegi ei tea seda.

Ole tänulik parem selle eest, mida elu sulle andnud on ja ära võrdle end teistega.

6. Nad ei süüdista teisi selles, mis neile osaks on saanud.

Kõige raskem hetk suureks saades on mõistmine, et me ei saa elada seda elu, millest me unistasime. Lapsena õppisime me, et suured inimesed võivad kõike teha. Peale seda aga, kui sa oma diplomid ja tunnistused kätte said, nägid sa, et tõeline elu seisneb arvete maksmises ja poes käimises.

Sa pead sellega leppima, et sa ei saa kõike teha, mida sa tahaksid. Sa oled piiratud koha ja ajaga. Isegi, kui sa võid palju ise muuta, kõike ei saa sa siiski muuta.

Kui sa tunned, et oled ise kõiges süüdi, siis tunned sa süükoormat kogu elu sellepärast, et ei saanud seda, mida oleksid tahtnud. See on hea võimalus, et olla õnnetu.

Vaata parem, kuidas sa saaksid oma unistusi täide viia ja lepi sellega, et sa ei saa kõike kontrollida, mis sinuga juhtub ja kõik ei ole alati ei sinu ega teiste süü.

7. Nad muudavad oma elu.

Õnnelikud inimesed ei jää pidama olukordadesse, mis neile halba teevad. Nad lähevad minema halvast korterist, halvast linnast, halvast suhtest isegi, kui nad ei tea, mida homne päev toob.

8. Nad ei pea salaviha.

Muidugi ei saa unustada kõike halba, mis sulle osaks on saanud ja sa ei tohi leppida ülekohtuga. Aga sa võid end vabastada valukoormast, vihast ja soovist kätte maksta.

9. Nad ei süüdista end mineviku pärast.

Üks, mille pärast minevikus elamine on ohtlik, on see, et sulle ei tule meelde ainult head hetked, vaid ka halvad. Õnnelikud inimesed ei veeda magamata öid mingi läbikukkumise pärast, mis kunagi ammu osaks sai.

Nad õpivad vigadest, aga ei vihka iseennast sellepärast, mis kunagi juhtus.

Nad hindavad end sellisena nagu nad on täna ja teavad, et see tänane inimene ei teeks selliseid vigu.

10. Nad ei valeta enesele.

Parem on tõele vastu vaadata ja leppida sellega, et elu toob enesega kaasa ka valu, kurbust, viha, kaotusi ja hirmu.

Aga kõikidel on õigus olla õnnelik. Head asjad väärivad seda, et nende pärast võidelda.

Allikas: Kodused Lood