Selle ilmatuma lihtsa häki saab tegelikult kokku võtta ühe lausega: "Enne mõtle, siis ütle!" Kui tunned, et kallim on jälle midagi valesti teinud või midagi ära unustanud, mida sa palusid tal vähemalt kuus korda teha, siis hinga sügavalt sisse ja ütle ainult oma peas iseendale need sõnad, mis sa tahad välja paisata. Mõtle nende sõnade peale, kuidas need kõlavad? Kas need kõlavad halvasti, negatiivselt ja sina ise ei tahaks, et sulle niimoodi öeldaks?

Kui see nii on, siis hinga veelkord sügavalt sisse ja välja ning mõtle, kuidas sa saaksid oma mõtet ja soovi kallimale edasi anda ilma teda solvamata. Kui sa astud ründaja positsiooni, on enam kui kindel, et te ei saa olemasolevat probleemi lahendatud, vaid teil tekib neid hoopis juurde.

Et probleeme vältida ja tülide kuhjumist samuti, tasub alati endale kinnitada, et enne mõtlen ja alles siis ütlen. Mõtlemata öeldud sõnad teevad teisele inimesele haiget ja kui sa oled keskmisest emotsionaalsem ja alailma pahvatad mõtlemata sõnu välja, siis võid kahjuks ühel hetkel avastada, et inimest, keda oma sõnadega terroriseerida, sinu kõrval enam ei ole. Seega tasuks juba tänasest see lihtne pisike lause endale meelde jätta ja selle järgi ka tegutseda.

Allikas: Madame Noire