Sõpradega saab suhtlemise lõpetada, kui nad sulle hästi ei mõju, aga kui negatiivne isik on näiteks sinu enda ema või isa, siis on juba raskem suhtlemist lõpetada ja alati ei taha päris kõiki sidemeid ka ära lõhkuda. Kuidas siis käituda?

Esiteks pead sa ära lõpetama püüdluse olla kõikidele inimestele meele järele, sest siis on sinuga lihtne manipuleerida, kuna sa ei taha iialgi kedagi kurvastada ja annad alati pigem ise järgi, et keegi ei peaks sinus pettuma.

Teiseks pead meelde jätma, et sina ei saa lahendada kõikide inimeste probleeme. Paljud negatiivsed inimesed kasutavad teisi, et neid oma eraeluga üle külvata ja imevad samal ajal ka energiat. Ära lase endaga nii käituda.

Kolmandaks püüa aru saada, et kõige olulisem on see, mida sina ise endast arvad. Negatiivsetel inimestel on tõenäoliselt loodud sinust enda kuvand ja ükskõik mida sa ka ei teeks, nad ei muuda seda. Seega ära muretse sellepärast, mida nemad sinust arvavad, ja aja ikka oma asja.

Neljandaks ümbritse ennast igapäevaelus inimestega, kes mõjuvad sulle hästi. Kui sul ei õnnestu sulle halvasti mõjuvate inimestega suhteid täielikult katkestada, siis on oluline, et need, kellega sa rohkem suhtled, oleksid sind motiveerivad.

Ja viiendaks, kui negatiivsed inimesed ei ole nõus üldse muutuma ega mõista, et mõned probleemid on nende põhjustatud, mõtle tõsiselt järele, kuidas enda eest seista, sest me kõik oleme väärt häid inimsuhteid, mis annavad meile jõudu.

Allikas: Awarenessact