Mõtle sellele: millal oli viimane kord, kui olid oma telefonist rohkem kui käeulatuse kaugusel? Pole mingi ime, et telefonist eemaloleku ärevus on ka päriselt psühholoogiline häire, aga suurem küsimus on hoopis see, et mis hetkel saab lihtsalt pahane olemisest reaalne probleem?

Hiljutine uuring annab vihje. Kui tajud selleta olles pulsitõusu, võib sul olla telefonist eemaloleku ärevus. Veel üks märk sellest on üksindustunne või masendus. Inimesed, kel telefonist eemalolekuga probleeme ei ole, tajuvad sageli täpselt vastupidist: nad hakkavad end halvasti tundma hoopis siis, kui on liiga pikalt telefonis. Instagramis piltide vaatamine on ju lõbus, kuni hakkad tundma, et su elu polegi nii lahe kui teistel…

Ekspertide hinnangul on üks viis ärevusest vabanemiseks kasutada telefoni selleks, milleks see loodud on — helistamiseks. Kui sul ka on see ärevus, on telefonita elama õppimine päris lihtne. Alguses võid tunda end küll totaalselt üksinda ja nagu sul poleks õrna aimugi, mis maailmas parasjagu toimub, aga küll sa sellest üle saad.

Allikas: Well+Good