See on lihtne jah- ja ei-vastustega test, mis aitab sul hinnata, kas ja kuivõrd elad südamega. Võta seda kui meeleolukat vahepala ning pea meeles, et igas naljaski on terake tõtt.

1. Sa tead, mis on nunnumeeter, ning sul on see olemas.

2. Sulle meeldib teha väikseid juhuslikke heategusid midagi vastu ootamata.

3. Koged vahel tundeid, millele sa otsest põhjust ei leia, olgu selleks rõõm, kurbus või mistahes muu tunne.

4. Muusika ajab sulle vahel seletamatutel põhjustel pisara silma.

5. Sulle läheb korda, et inimesed maailma eri paigus kannatavad puudust ja terrorit.

6. Vahel koged seletamatut rõõmu ojavulinast, esimeste õunapuuõite puhkemisest, puu all siblivast siilist või mööda lendavast lapsuliblikast.

7. Mõnikord tunned, et pole suuremat naudingut kui täielik vaikus.

8. Vahel peetakse sind isekaks.

9. Mõte enda surmast ei muuda sind ärevaks, vaid hoopis rahulikuks.

10. Tunned, et päev on korda läinud, kui oled saanud kellegi teise elu kuidagi paremaks muuta.

11. Sulle läheb korda, et maailm jääks sinust maha veel parema paigana, kui oli enne.

12. Tunned ja mõistad, et kõigel, mis juhtub, on hea põhjus, kuid tunned sellele vaatamata aeg-ajalt nii kurbust, viha, põlgust kui ka pettumust (või muid tusatundeid).

13. Tunned, et su hing on rahul sellega, mida teed, ning sul pole kahetsust.

Kui vastasid enamikule küsimustest „jah“, võid olla rahul, et elad tõesti südamega. Kui vastasid mõnele või mitmele küsimusele „ei“, mõtle järele, kas oled oma eluga praegu rahul. Kui jah, on kõik siiski hästi. Kui ei, võid noppida vihjeid muutuseks neistsamadest teemadest.

Südamega elada ei tähenda imalat või esoteerilist tilu-lilu, kus kogu maailm oleks justkui roosades värvides. Südamega elada tähendab tunnetada, mõista ja võtta omaks oma tõde ning elada selle järgi. See tähendab, et meil tuleb aeg-ajalt teha valikuid, mis ei pruugi teistele meeldida ning mistõttu võidakse meid vahel lausa isekaks pidada. Südamega elada tähendab teha asju tundega ning enamasti kipub see olema rõõm ja rahulolu, mis südamega tehtut saadab. Samuti tähendab südamega elamine aupaklikkust elu ees. Mõistmist, et maailm ja elu on meist suuremad ning jätkuvad ka ilma meieta, kuid on meie võimuses jätta endast positiivne jälg, et pärast meid oleks maailm veel parem paik, kui oli enne.

Olenemata, milline oli Sinu testi tulemus, oled oodatud osa saama vägevate naiste ehedatest ja inspireerivatest jagamistest ning oma südamega kooskõlas elamisest 16. novembril Tallinna Vabal Laval naiste suurseminaril “Südametee ja hingelood”.