Päeva jooksul muutub meie keskendumisvõime — isegi siis, kui oleme korralikult välja maganud. Kuigi tänapäeval ei pane see kellegi elu otseselt ohtu, siis minevikus võis tekitada järsk väsimus suuremaid probleeme. Seega, vahet pole, mille kallal sa töötad, kui sa tunned kurnatust, siis ürita leida pikali viskamiseks vajalikud minutid.

Seejuures ei pea sa pikalt magama. Piisab täiesti ka 15-20 minutist. Sellest on saanud aru ka sellised hiidfirmad nagu Apple või Google, kes lubavad enda töötajatel pärast lõunasööki veidi leiba luusse lasta.

Colorado Boulderi ülikoolis tehtud uuringus selgus, et lapsed, kes ei tukastanud lõunapausi ajal, olid palju närvilisemad kui magajad ega suutnud lahendada lihtsaid ülesandeid. Sama kehtib ka täiskasvanute puhul: tukastamine parandab meie keskendumisvõimet.

Miks ikkagi on lõunauinak nii oluline? Põhjus on lihtne: see n-ö taaskäivitab aju. Seega, kui uni tuleb peale, ära võitle sellega ja lase silm looja. Küll aga jäta meelde, et kui magad soovitatust rohkem, näiteks 30 minutit, seisad silmitsi sama pika "taastumisajaga", kuna keha sisenes vahepeal sügava une faasi. Sama kehtib ka tunnikese uinaku puhul. 90minutilist uinakut soovitatakse neile, kes ei saa öösel piisavalt magada.

See aga ei tähenda, et peaksid loobuma korralikult ööunest. Vastupidi, lühike uinak peab kuuluma asja juurde.

Allikas: Reflection of Mind