Brendon Burchardi raamat “Motivatsioonimanifest” aitab just siis, kui sulle tundub, et rühid läbi elu, suutmata seda päriselt nautida. Kuidas oma elulaeva siis õigele kursile seada?

Siin on mõned head nõuanded mehe raamatust, kes 19-aastaselt elas üle autoavarii ja tundis, et talle anti elus teine võimalus ehk kuldne pilet. Sellest hetkest peale on mees pühendanud oma elu sellele, et aidata inimestel leida oma elus motivatsiooni, et elada paremat elu.

Alusta kodust

Me peame alustama kodust. Istume täna õhtul koos oma perekonnaga maha ja heidame pilgu sellele, kelleks me oleme muutunud. Kas me oleme kindlameelsed armastajad ja vanemad, head ja ausad lapsed ning ustavad toetajad nendele, kellest me hoolime? Kas meie kodus on kõik korras? Mida me saaksime selles vallas paremini teha?

Head inimesed ei suuda sageli areneda suurepäraseks vaid seetõttu, et nad ei taha oma isiklikku elu ausa pilguga analüüsida. Nad püüavad teisi juhtida, kuid neil puudub kontroll iseenda üle ning mingil hetkel kallutavad vastuolud nad kursilt kõrvale. Seega küsime endalt: „Millele ma pean oma elus sügava pilgu heitma ja mida pean parandama? Kas ma peaksin tervislikumalt sööma? Ma hakkan siis sellega pihta. Kas ma olen mingisuguseid ülesandeid edasi lükanud, mis mu perekonda aitaksid? Ma viin need siis lõpule.“ Omaenda elu parandades seame vaimu ja hinge valmis maailma parandamiseks.

Kasva hingelt suureks

Kui me oma kodu korda saame, siis järgmisena peame otsima viisi, kuidas maailmaga taas kontakt luua. Meie eesmärk peaks olema see, et aidata teistel leida projekte ja ettevõtmisi, millel on nende jaoks tähendus. See on kohutavalt tähtis sellisel ajastul, mil nii paljud juhid suruvad inimestele oma plaane peale. Nad on unustanud, et juhtimine ei ole isekas ettevõtmine.

Kui me tahame kasvada hingelt suureks, siis me peame nende egoistide ja äärmuslaste seas välja paistma, kes on juhitooli üle võtnud ning kes hetkel maailma psüühikat mõjutavad. Ükskõik millisel positsioonil me hetkel tööl, koolis või oma kogukonnas oleme, näitame maailmale teistsugust eeskuju ning hoolime alati sedavõrd palju, et inimesi ühendada ja teha märkimisväärseid tegusid.

Seega istume täna õhtul maha ja paneme kirja, mismoodi me teistest erineme. Milliseid uskumusi me toetame? Millisel uuel moel me maailma probleemidele läheneme? Mis inspireeriks uut liikumist? Kuidas me suudame üles tõusta?

Nõua kõrgemaid standardeid

Kui me tahame midagi ära teha, vajame mõttekaaslasi. Meil peab olema julgust nõuda, et need, kes meie kõrval soovivad käia, vastaksid meie kõrgetele standarditele. Kui me tahame kaasa

aidata tõelistele muutustele ja arengule, siis me peame ümbritsevatelt inimestelt eeldama rohkem, kui teised seda teevad.

See kõik pole uus avastamata territoorium. Selle tallatud tee, mis viib meid suurepärasele elule lähemale, on rajanud arvukad töökad ja lugupeetud mehed ja naised, kes nägid vaeva, et meie saaksime nautida neid vabadusi, mida elu meile täna võimaldab. Mis oli nende edu saladus? Mis aitas neil teha suuri tegusid ja inspireerida teisi endaga ühinema? Nad ei taganenud oma nõudmistest, et on vaja tegutseda, ning ei alandanud oma standardeid. Ka meie peame õppima teiste uskumusi ja käitumist voolima ja vaidlustama, et igaüks meist liiguks edasi tähendusrikaste eesmärkide poole.

Kui me inspireerime iseennast ja neid, kellega koos me hingesuuruse poole liigume, siis milline on meie lõppeesmärk? Ei midagi muud kui keskpärasuse surm meie mõjusfääris.