„Koroonaviiruse levikuga seotud paanika ja tekkinud majanduslik ebakindlus hakkab peagi avaldama mõju ka Eesti inimeste vaimsele tervisele,“ ütles MTÜ Peaasjad juhataja Anna Kaisa Oidermaa. „Kuigi viiruse leviku takistamiseks vajalik, siis eriti suurt mõju võib vaimsele tervisele avaldada füüsilise distantsi hoidmise nõue. See tõmbab inimesed välja oma tavapärastest rutiinidest. Kui soovime vähendada kriisi negatiivset mõju ühiskonna vaimsele tervisele ning selle kaudu majandusele, peame probleemide ennetusega tegelema hakkama hetkegi kaotamata“

Oidermaa sõnul võiks igapäevase rutiinse näost-näkku suhtlemise kadumist osaliselt kindlasti kompenseerida omavaheline suhtlus elektrooniliste vahendite vahendusel. „Kindlasti hoidke oma lähikonnaga regulaarset kontakti, see aitab kriisiaja lihtsamalt üle elada,“ rääkis Oidermaa. „Samas ei pruugi sellest ka igal puhul piisata, seepärast alustabki peaasi.ee täiendavat nö massinõustamist sotsiaalmeedia vahendusel.“

Alates 20. märtsist saab kaks korda nädalas — teisipäeviti ja neljapäeviti — kell 15:00 nõu Facebook live vahendusel. Saada oma küsimus enne live’i kodulehe kaudu www.peaasi.ee või küsi otse-eetris kommentaarides.

Tuleme viimane kord regulaarsetes live'des teie ette teemadega, mis haagivad hästi eriolukorra lõppemisega: Kuidas olla enesekindlam? Kuidas suurendada oma motivatsiooni?
Otse-eetris on psühholoog Jorgen Matsi.

Räägime üksilduse tundest isolatsioonis olles ja isolatsioonist välja tulles. Kuidas sellega toime tulla? Otse-eetris on Gea Grigorjev, psühholoog, perenõustaja ja mindfulness õpetaja.

Varasemaid ülekandeid saab vaadata Peaasi.ee Facebooki lehelt.