Me saame suhelda, rääkides teiste inimeste ja kasvõi loomadega, kuid vaimselt saame ühendatud olla loodusega. Looduses olemine ning suhtlemine teiste elusolenditega aitab inimesel toota oksütotsiini, mis parandab südame-veresoonkonna tervist ning aitab seedesüsteemil paremini funktsioneerida. Samuti aitab see hormoon meie haavadel kiiremini paraneda. Oksütotsiin meie kehas on oluline faktor, mille tõttu saame elada pikemat ja õnnelikumat elu.

Inimesed on aegade algusest saati olnud ühendatud loodusega, mistõttu on loogiline, et peale jalutuskäiku metsas või mere ääres tunneme ennast vägagi positiivselt laetud. See efekt ei teki aga terve päev arvuti taga istudes. Seetõttu ei tohiks tulla üllatusena, et looduses viibimine parandab meie vaimset ja füüsilist tervist, parandab südamerütmi ning vähendab stressi.

Siin on sulle üks väike eluhäkk:

  1. Tee nimekiri asjadest, mida saaksid juba täna teha, et parandada oma suhtlust inimestega ning kuidas viibida rohkem looduses. Pane kirja kõik inimesed alates oma lähedastest kuni naabrite ja tuttavateni välja, kellega tahaksid rohkem suhelda. Kui su suhtlusringkond on väga väike, otsi mõni kursus, millest osa võtta. Suhtlus on väga vajalik elu osa.
  2. Hakka päevikut pidama või tee igapäevaselt märkmeid, kuidas su elu muutub, kui sa suhtled rohkem inimestega ja veedad aega looduses.

Allikas: Soulandspiritmagazine