Kõige hullem asi, mida vihahoos teha saab ja mida tavaliselt tehaksegi, on keskenduda oma valule ja lasta emotsioonidel üle pea kokku lüüa, selgitab kliiniline psühholoog Samantha Boardman ajakirjas Marie Claire. See reaktsioon valab ainult õli tulle - toidab leeki ehk tõstab kurjad ja agressiivsed mõtted esiplaanile ning annab suurepärase võimaluse öelda midagi, mida hiljem sügavalt kahetsed.

Õnneks on olemas lihtne lahendus kiireks rahunemiseks ja keele hammaste taga hoidmiseks. Kui keegi sind närvi ajab, kujutle, et oled lihtsalt kärbes seinal ja vaatad seda situatsiooni kaugemalt. Distantseeri ennast sellest olukorrast. Astudes ise olukorrast eemale ning jälgides seda kaugusest annab sulle võimaluse ohje enda käes hoida. Kui selle tehnika selgeks õpid, on sul palju lihtsam rahulikuks jääda.

Kui sa oskad end distantsilt vaadata, suudad sa asjad õigesse perspektiivi panna. Pikk poesaba ei ole enam nii isiklik ja sinu vastu suunatud aktsioon. Autojuht, kes ülbelt vahele trügis, ei olegi võib-olla täielik tropp, vaid äkki ta jääb hoopis oma lapse lauluvõistlusele hiljaks, kolleeg, kes joriseb, ei olegi tropp, vaid tal võivad kodus suured probleemid olla...

Kõikvõimalikud plahvatusohtlikud situatsioonid saavad hoobilt vähem tuleohtlikuks, kui sa eemaldad end mõttes sellest olukorrast ja vaatad korraks kõrvalt - kuidas see asi kõrvalt paistab? On see ikka nii hull?