Ühel hetkel on siiski vaja kuhjunud kohustused ära teha. Tuju võib ju halb olla, kuid vajalikud tegevused ei pane ennast seetõttu pausile. Sellest on muidugi kahju, kuid selle vastu ei saa midagi teha.

Tavaliselt on halb tuju põhjustatud neljast suuremast tundest: ebakindlus, väsimus, kartus või motivatsioonipuudus. Kui need tunded segavad sul oma igapäevaeluga edasi minemast, siis meil on sulle hea uudis: iga selle tunde vastu on võimalik positiivseid meetodeid kasutades võidelda!

Kui sa tunned end ebakindlanda, siis mõtle välja esimene väike samm, mida sa teha saaksid. Kui see viib sind kasvõi natukene sinu saavutatavale eesmärgile lähemale, oled sa juba võitnud! Sest ilma selle ühe sammuta ei oleks sa üldse midagi teinud.

Väsinuna tee kõigepealt ära need tegevused, mis nõuavad sult kõige vähem energiat. Ükskõik kui tähtsusetuna need sulle ka ei tunduks, siis neid ära tehes oled sa jälle sammuke lähemal suuremate asjade tegemisele. Kuid kui sa oled tõeliselt väsinud, siis peaksid sa kõigepealt ikkagi puhkama. Tee väike uinak või mine lõõgastavasse vanni.

Hirmu tundes proovi kõigepealt ennast sügavalt analüüsida — mis on see tõeline probleem, mis minus selle tunde tekitab? Tihtipeale hoiavad inimesed ise ennast tagasi, sest nad arvavad, et nad ei ole piisavad. Kuid sa oled!

Motivatsioonipuuduse käes kannatades võta endale aega, et analüüsida oma tundeid. Miks sa ei jõua ega taha midagi teha? Mis on selle tegelik põhjus? Kui sa sellele jälile saad, on juba jälle palju lihtsam oma päevaga edasi minna.

Allikas: The blissful mind