Millised 5 märki viitavad sellele, et su hing on väsinud?

1. Vaimne kurnatus

Aeg-ajalt on kõik inimesed väsinud ja selles pole midagi imelikku. Vaimne kurnatus viitab aga sellele, et midagi on korrast ära ja eriti vajadusele puhkuse järele. Kui peale korralikku und tunned sa end ikka väsinuna ja ärevana, siis on su hing väsinud. Sellistel hetkedel oled sa võimeline uinuma ükskõik millisel kellaajal ja ükskõik kus. Aga magama heitmise ajal on sul raske und leida, sind vaevavad ärevushäired ja masendus.

2. Füüsilised valud

Vaimne kurnatus väljendub sageli läbi füüsilise valu. Nii väidab vähemalt Hiina meditsiin, mille järgi on iga organ otseselt seotud mõne tundega (viha, rõõm, mure, kurbus, hirm). Niisiis vallandab vastav organ emotsiooni ja füüsilise valu. Näiteks kurb või masendunud inimene võib tunda probleeme kopsudes ja jämesooles.

3. Teadmatus ja hirm

Mõnikord tunneme me end täiesti tühjana, ilma energiata, väsinuna, ilma et selleks oleks põhjust. Ja see tunne on segadust tekitav, sest sa ei tunne end hästi ja ei tea, kuidas olukorrast välja tulla. Üldiselt on see märgiks, et su hing on väsinud. Sa vajad puhkust ja pead tegelema asjadega, mis aitavad sul meelt muuta. Parim võimalus negatiivsetest mõtetest lahti saamiseks on teha mingit tööd oma kätega.

4. Killustatud reaalsus

Kui su hing on väsinud, on su elunägemus muutunud. Sa tunned end kõigest eemal ja ei suuda tegeleda igapäevaste kohustustega. Reaalsus on tükkideks ja sul on tunne, et elad teise kellaaja järgi.

5. Emotsioonid löövad üle pea

Kui su hing on väsinud, siis on kõik tunded tugevamad kui varem. Sa võid naerda ühel hetkel palju ja kõvasti ja seejärel lahistada nutta. Pisarad tulevad su silmi ilma põhjuseta. Sa võid tunda end ühel hetkel hästi ja järgmisel olla sügavas masenduses. Sa ei suuda kontrollida oma emotsioone ja su tuju muutub tihti.

Selleks et oma hingele pai teha, pead sa puhkama ja tegelema asjadega, mis sulle meeldivad ja mis aitavad sul end paremini tunda. Õpi panema paika oma prioriteete ja ära võta kõike nii isiklikult.

Allikas: Kodused Lood