Päikese-Veenuse ühendus soosib seltskondlikke ja aktiivse suhtlemisega seotud ettevõtmisi, millel on asjalik ja konkreetne iseloom (kuna ühendus on Kaljukitse märgis).

Marsi ja Jupiteri ühendus Skorpionis on suurepärane seis selleks, et alustada ettevõtmistega, kus on vaja kasutada palju füüsilist jõudu ning mille iseloom on intensiivne. See aspekt võib luua ka olukordi, kus tuleb valida pool — raske on jääda neutraalseks, kuna tekkivad situatsioonid sunnivad meid kas olema millegi-kellegi poolt või vastu. Aspekt soosib sellist aktiivset tegevust, mille tagajärjel palju muutub ja saavutab uue kvaliteedi. Siin tulevad esile Skorpioni märgi parimad omadused — võime uueneda ja taastuda, Fööniksina tuhast tõusta ja teha läbi loovaid transformatsioone.

Nädala esimeses pooles mõjub ka Päikese-Neptuuni harmooniline aspekt, mis suurendab empaatiavõimet ja oskust panna end teise inimese olukorda.

1-2. jaanuaril oleme nn. Superkuu (tavalisest heledam ja suurem täiskuu, kuna Kuu on Maale kõige lähemal) meelevallas, mistõttu paljud võivad käituda üliemotsionaalselt ja dramaatilselt. Pealegi on Kuu Vähi märgis, mille valitseja ongi Kuu. Seega on tavalise täiskuu mõjud võimendatud lausa kahekordse tugevusega.