Eksperdid on läbi aegade mitmeid nippe jaganud, kuidas hoida enda juuksed tervena. Kui naudid duši all käimist, siis veetemperatuur võiks olla leige. Kui järgid seda sammu, kuid märkad, et kaotad jätkuvalt tavapärasest rohkem juukseid, peaksid tegema ehk vereanalüüsi – eriti, kui oled naine.

Juuste väljalangus ei pruugi olla seotud sinu geenidega ja võib viidata terviseseisundile, nagu näiteks rasedusele, kilpnäärme probleemile või mõnele muule nahahaigusele. Küll aga hoiatavad eksperdid ühe toidulisandi eest, mis võib olla samuti juuste languse põhjustajaks.

Nimelt A-vitamiin. Jah, see vitamiin on tervise jaoks ülioluline, hoides nägemist tippvormis ja tagades nii immuun- kui ka reproduktiivsüsteemi toimimise. Huvitav on see, et see mängib olulist rolli ka juuste tervena hoidmisel. „A-vitamiini kasutatakse juuste väljalangemise ravis, et stimuleerida juuste kasvu, parandada kahjustatud juukseid ja hoida peanahka niiskena,“ ütleb meditsiinidirektor ja peakirurg Michael May.

Küll aga A-vitamiini liigne tarbimine võib juustele vastupidiselt mõjuda ja olla tervisele kahjulik, hoiatavad eksperdid. „Liiga palju retinooli sisaldavate toidulisandite võtmine pikema aja jooksul põhjustab sinu juuksefolliikulite ülekoormust,“ ütleb May. „See tähendab, et sinu juuksed jõuavad liiga kiiresti oma arengufaasi lõppu ja hakkavad välja kukkuma.“

Ta lisab, et kui sinu keha ei suuda juuste välja langemisega sammu pidada ega suuda toota juurde piisavalt juukseid, tekib hõrenemine ja kiilaspäisus.

Allikas: Best Life