Psühholoog Michel Borba jagas oma muljeid CNBC meediakanaliga. Borba on laste psühholoog, kes on kirjutanud mitmeid raamatuid laste kasvatamisest. Tema sõnul on tähtis kiiresti tegutseda, kui laps on muutunud liiga nõudlikuks ja hakkabki eeldama, et kõik teised talle midagi võlgnevad, sest sellisest lapsest võib kasvada egoistlik, rahulolematu ja õnnetu inimene. Sellisel lapsel kaob tänumeel ajapikku ja tal tekib teatud olukordades tunne, et tema vastu on käitutud ebaõiglaselt ehkki see nii ei ole. Ja nõudmised muutuvad aja jooksul aina suuremaks.

Millised märgid viitavad sellele, et laps on ära hellitatud?

Ta ei kannata, kui talle ei öeldakse

Ta tahab, et kõik läheks tema tahtmist mööda, nii nagu tema on seda otsustanud. Tegelikult on hoopis tema see, kes ütleb sulle- EI.

Ta tahab saada aga ei oska anda

Hellitatud laps ei oska hinnata seda, mida sa oled tema heaks teinud. Selle asemel, et öelda tänan ja palun, ütleb ta anna.

Ta tahab kogu tähelepanu endale

Ta ei leia, et kellegi teise vajadused on tema omadest tähtsamad. Ta tahab, et sa lõpetad otsekohe oma tegevuse ja tegeled temaga ilma aega viitmata.

Ta on egoist

Ta tahab spetsiaalset kohtlemist. Kui keegi teine saab kiita millegi eest, võib ta ärrituda ja väita, et tema oskab ja teeb nagunii paremini.

Ta ei ole kunagi rahul

Ta on harjunudki saama kõike, mida ta tahab, tal on kõik olemas aga ta ei ole ikka rahul. Ta tahab alati rohkem.