“Parim Maitse” pakub: võõramaised portabella d ja klenäter
Arne valmistab täna täidetud ja üleküpsetatud portabella seeni ning Rain üllatab kodujuustuga ratatouille’ga. Magustoiduks valmib traditsiooniline Rootsi maius — klenäter.
Täidetud ja üleküpsetatud portabellad
8 portabella seent
100g Mumuu kodujuustu
2 punast sibulat
3 tomatit
1 paprika
100 g Tere naturaalset toorjuustu
100 g Santa Maria ananassiglasuurkastet (bbq sweet pineapple glaze)
100 g riivitud juustu
peterselli
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
Aseta saadud mass seentele ja raputa üle riivitud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures ca 15 minutit.
Ratatouille kodujuustuga
6-le
900 g tomateid
2 sibulat
2 punast paprikat
1 kollast paprikat
1 baklažaan
2 küüslauguküünt
2 Santa Maria loorberi lehte
200 g Santa Maria mahedat taco-kastet (mild taco sauce)
200 g Mumuu kodujuustu
värsket tüümiani
oliiviõli
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (rock&sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (triple pepper)
Klenäter serveeritud jogurtiga
4-le
1 muna
1 munakollane
25 g Tere võid
2 tl konjakit või brändit
1 sidrun
8 spl jahu
õli
serveerimiseks Santa Maria vanillisuhkrut ja Tere Light jogurtit
Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel korralikult muna, munakollane ja vanillisuhkur. Lisa juurde konjak, riivitud sidrunikoor, rasvaine ja jahu. Lase valmis taignal seista külmikus ca 30 minutit (siis on lihtsam seda hiljem käsitleda).
Rulli nüüd taigen õhemaks plaadiks ja lõika umbes 3 cm laiused ja 10 cm pikkused ribad. Tee riba keskele lõige ja tõsta üks taignaots sellest läbi, et moodustuks sõlmeke.
Friteeri nüüd kuumas õlis pruuniks, raputa üle suhkruga ja serveeri koos Tere Light jogurtiga.