Mis on Hiina astroloogia?

Hiina astroloogia põhineb Hiina kalendril, eriti 12-aastasel tsüklil ehk Hiina sodiaagil ja taevakehade liikumisel mööda Hiina tähtkujusid. Hiina astroloogias on 12 loomamärki, millest igaüks mõjutab ja märgistab üht kuuaastat ja sellel aastal sündinud inimeste iseloomuomadusi. Ühe legendi järgi pärinevad loomanimetused Buddha aegadest, kes nimetas aastad kõigi kaheteistkümne looma järgi, kes tulid temaga hüvasti jätma. Need loomad olid rott, härg, tiiger, küülik, draakon, madu, hobune, lammas, ahv, kukk, koer ja siga.

Vaata tabelist, mis looma aastal sina sündinud oled:


Hiina kalender erineb lääne omast üpris palju — uus aasta algab igal aastal erineval ajal, tavaliselt hilisjaanuari ja hilisveebruari vahel. Kui sündisid aasta alguse poole, siis loe ka sinu sünniaastale eelneva aasta loomamärki — ehk sobib see sulle pareminigi!

ROTT

Oled hea kujutlusvõimega, sarmikas ja väga suuremeelne nende vastu, kellest hoolid. Oled atraktiivne ja alati ümbritsetud sõprade ja imetlejatega. Samas võid olla ka üksik hunt, kes ei leia lähedasi sõpru. Kipud olema liiga kriitiline ja äkiline. Sinu sundimatus, intelligentsus ja võime näha asju suures plaanis võimaldab sul inimeste või firmadega suhtlemisel paljut paremini näha ja mõista. Oskad kinni haarata uutest võimalustest, kuid oled niivõrd ambitsioonikas ja entusiastlik, et võid end väga lihtsasti üle koormata. Hoolimata leidlikkusest ja pühendumisest tööasjades oled sügavate tunnetega armastaja — see on miski, mis võib paljudele märkamata jääda.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: kirjanik, näitleja, jurist, poliitik, võidusõitja, insener, ettevõtja, uurija, juhataja

Neil aladel on tegutsenud ka Rotid William Shakespeare, Amadeus Mozart, Winston Churchill, George Washington, Ben Affleck ja Louis Armstrong.

PÜHVEL

Sündinud juhina inspireerid kõiki enda ümber. Oled konservatiivne, metoodiline ja osavate kätega. Samas võid olla jonnakas, järeleandmatu ja liiga nõudlik. Sinu jõud väljendub võimes palju korda saata ning enda ja teiste eest võidelda. Ehkki hindad oma eraelu ja ka omaette nokitsemist, oled ka väga koostöövõimeline ja usaldusväärne. Lood tugevad sidemed oma kodu ja perega ning hoolitsed alati oma perekonna heaolu eest. Sinus on jõulisust, mis tekitab su läheduses viibivatele inimestele kindlus- ja turvatunde.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: kunstnik, mehhaanik, arhitekt, põllupidaja, pankur, kinnisvaramaakler, arheoloog, juhataja, insener, sõjaväe ohvitser

Ükski pühvel ei karda rasket tööd. Mõned märkimisväärsemad on Napoleon, Vincent van Gogh, Walt Disney, Hans Christian Andersen,  Albert Camus ja Richard Nixon.

TIIGER

Tiigrid on tundlikud, emotsionaalsed ja võimelised väga suureks armastuseks. Tiigrina oled ka meeletult võitlushimuline ja alati valmis kellegi au eest seisma. Vajad iseseisvust, kuid tahad domineerida. Hoolimata oma sõbralikust olekust võid väga äkki ägestuda — viha on sul raske vaos hoida. Oled sündinud liider, kuid teistel võib olla raske ja kurnav sulle alluda. Sa ei karda minna selle järele, mida tahad või vajad. Oled aus sõber ja kirglik armastaja ja ootad sama ka teistelt, kuid igasugune kriitika lööb su rivist välja.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: õppejõud, piloot, kirjanik, võidusõitja, avastaja, poliitik, misjonär, näitleja

Tiigrid olid ka Oscar Wilde, Marilyn Monroe, Leonardo DiCaprio, Elizabeth II ja Ludwig van Beethoven.

JÄNES

Oled väga seltskondlik ja inimestele meeldib sinuga aega veeta — küll aga võid muutuda liiga sentimentaalseks ja näida lausa pinnapealne. Püüad vältida tülisid ja vaidlemist, isegi kui su arvamus ei ühti absoluutselt teiste omaga. Oled väga emotsionaalne ja koguni isekas, kuid ei suuda kunagi kellelegi sihilikult haiget teha. Võid näida vaikne ja tagasihoidlik ning koguni ükskõikne, kuid sinu intelligents ja võime end alati parimas valguses näidata, viivad sind kaugele. Jänesed on alati hoolitsetud ja moodsad ja hea käitumisega. Võid nii jätta mulje, et sulle ei meeldigi lõbutseda ja elust mõnu tunda, kuid see pole tõsi — vajad lihtsalt õiget aega ja kohta, et end vabaks lasta.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: näitleja, taimeteadlane, kohtunik, diplomaat, terapeut, kirjanik, moedisainer, õpetaja, administraator

Jänestena sündisid ka Arthur Miller, Henry V, Albert Einstein, Drew Barrymore, Whitney Houston ja Brad Pitt.

DRAAKON

Draakon on täis elujõudu ja entusiasmi ning on ühtlasi üks Hiina horoskoobi värvikamaid tegelasi. Oled intelligentne ja andekas perfektsionist, kes nõuab ka teistelt palju. Sulle meeldib olla tähelepanu keskpunktis. Sinu sallimatus tekitab tihti pingeid, sest sul on raske mõista inimesi, kes pole nii ekstsentrilised ja hulljulged kui sina. Vihkad igapäevast rutiini — see justkui aheldaks sind. Toetad enamasti endale ja võid seetõttu elada terve elu ilma lähedaste kaaslastega — küll aga hindad inimesi, kes jagavad sinuga samu unistusi. Elad, mõtled ja tegutsed suurelt, kuid su uhkus ja enesekindlus võivad takistada sul teiste abi vastu võtmast.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: arvutispetsialist, insener, leiutaja, müügiinimene, reklaamiagent, poliitik, juhataja, filosoof, jurist

Draakonina sündisid siia ilma ka Sandra Bullock, Nietzche, Che Guevara,  Joan D’Arc ja Sigmund Freud.

MADU

Madu on rikastatud tarkuse ja sarmiga. Nad on romantilised hinged ja sügavad mõtlejad. Sul on tugev sisetunne, mis sind elus juhib. Teed tavaliselt kõike oma rütmis ja kui hetk on õige, siis loovutad oma vana kesta ja asud millegi hoopis uue kallale. Ehkki oled väga sotsiaalne, meeldiks sulle tihti, kui sind lihtsalt rahule jäetaks. Inimesed pelgavad Madusid, ega suuda salapärasuse tõttu neid usaldada. Kui oled Madu, oled ka manööverdav ja manipuleeriv, kuni saad oma tahtmise.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: tehnoloog, maaler, filosoof, vaimne juht, sotsioloog, mustkunstnik, psühholoog, juveliir, uurija

Madudena sündisid ka Darwin, Edgar Allen Poe, Abraham Lincoln, Grace Kelly ja John F. Kennedy.

HOBUNE

Sinu töövõime on uskumatu! Hobused on väga iseseisvad ja eneskindlad. Kui oled hobune, oled väga seltskondlik ja sõbralik, kuid paraku ka suhteliselt isekas. Ometi oled enamasti populaarne, hinnatud ja sõnaosav. naudid väljakutseid ja tahad võita, kuid ei põe ka liialt, kui see sul ei õnnestu. Sa ei vaeva oma pead tühiste asjadega, kuid kui sul on tusane jonnituju, siis näevad seda kõik. Kõik paremad iseloomuomadused on Hobusel tasakaalus ja see teeb temast tõeliselt väärtusliku olendi.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: tõlkija, atleet, piloot, giid, ettekandja, ajakirjanik, artist, seikleja

Hobusena sündisid ka Rembrandt, Chopin, Barbara Streisand, John Travolta, Neil Armstrong ja Mike Tyson.

LAMMAS

Ehkki astud enamasti vale jalaga voodist välja ja sattud täbaratesse olukordadesse, oled sa mõnus ja hinnatud seltsiline. Hoiad vahel end liiga tagasi, ega lase teistel enda tõelist loomust näha. Ometi oled alati esimene, kes häält teeb, kui talle miski ei meeldi. Oled sündinud pessimist, tagasihoidlik ja koguni häbelik, kuid jätad endast alati sümpaatse mulje. Armastad kunsti, loodust ja naudinguid. Oled loominguline, kultuurne ja viisakas ja mõjutad ka teisi nõnda käituma. Mõni Lammas on kartlik, teine kergesti ärrituv, teine vastuvõtlik ja rahulik. Armastad alati töötada pigem teistega koos, kui üksinda.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: arhitekt, kartograaf, illustraator, kunstiajaloolane, näitleja, muusik, lapsehoidja, lilleseadja, lastearst

Lambana sündisid ka Michelangelo, Julia Roberts,  Jane Austen, Kurt Cobain, Josephine Bonaparte ja Mark Twain.

AHV

Oled intelligentne, taibukas ja ligitõmbav. Sinuga on lihtne suhelda ja sa armastad rääkida. Oled väga kiire ja osav õppija, omandades uusi oskusi ja teadmisi lausa helikiirusel. Mõndadele meeldib Ahvi ebatavaline ekstsentrilisus, teised peavad seda pigem kergemeelsuseks ja kavaluseks. Omad suurt hulka huvialasid ja saad hakkama paljude erinevate töödega, kuid igapäevase töörutiini jaoks oled liiga püsimatu. vahel on sul raske suures elukeerises midagi tõsiselt võtta ja n-ö maha rahuneda. Tahad alati edasi liikuda ja asju enda tahtmiste järgi teha.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: teadlane, ajakirjanik, toimetaja, režissöör, juveliir, näitleja, kirjanik, öennuliikluse koordineerija, insener

Ahvina sündisid sellised tuntud inimesed nagu James Stewart, Bob Marley, Leonardo da Vinci, Julius Caesar ja Elizabeth Taylor.

KUKK

Oled töökas, leidlik ja otsuste tegemisel kindel. Teistele võib vahel jääda mulje, et oled liiga kiitlev ja uhke. Sulle meeldib kaardid kohe lauale laduda ja austad inimesi, kes on valmis sama tegema. Kukkedele meeldib inimestega suhelda ja palju omaette unistada. Riietudes pingutad aga sageli üle ja su stiil võib olla seetõttu üpris maitsetu. Sulle meeldib pälvida tähelepanu ja imetlust ja kui keegi teine tähelepanu endale saab, siis solvab see sind. Kuked on praktilised ja neile on omane hea loogiline mõtlemine — nad suudavad ka teisi diskrimineerida, masendades nõnda inimesi, kes neid ümbritsevad.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: näitleja, hambaarst, tantsija, kindlustusagent, ooperilaulja, sõjaväelane, finantsnõustaja, muusik, tantsija

Muide, kukena sündisid ka Eric Clapton, Renee Zellweger, Johan Strauss ja Dolly Parton.

KOER

Oled aus ja lojaalne nendega, keda armastad. Sulle meeldib ühele asjale kindlaks jääda — kui leiad mingi hobi või huviala, mida sa naudid, siis jääd pühendunult selle juurde. Koerad on sageli terava keelega ja püüavad kõikjalt vigu ja puudujääke leida, samas on neil tugev õiglustunne ja nad suudavad hästi probleemidele lahendusi leida. Koera aastal sündinud inimese peale saab alati kindel olla, kuid samas kipub ta ka vimma kaua enda sees hoidma.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: jurist, aktivist, õpetaja, teadlane, salaagent, preester, psühhiaater, arst, poliitik

Koerana sündisid ka Sokrates, Benjamin Franklin, Sylvester Stallone ja Liza Minelli.

SIGA

Sead on suurepärased kaaslased ja sõbrad terveks eluks. Sulle meeldib seada raskeid eesmärke ja neid siis ellu viia. Oled siiras, salliv ja aus. Kuna eeldad sama ka teistelt, võid olla üpris naiivne ja sind võib olla vahel kerge ära kasutada. Sead on väga vaimukad ja suurepärase huumorimeelega ning seetõttu alati seltskonda oodatud. Kui oled Siga, siis armastad oma kodu, kuid pöörad palju tähelepanu ka mugavuste nautimisele. Tänu vahetule, kannatlikule iseloomule oled rahulik ja hea organiseerija. Ometi on ka sinul piirid ja su viha on miski, millest on targem kõrvale hoiduda.

Elukutsed, mis sulle sobiksid: õpetaja, disainer, artist, näitleja, meelelahutaja, hambaarst, lihunik, põllupidaja, arst

Sea märgi all sündisid ka Ernest Hemingway, Tennessee Williams, Elvis Presley Elton John ja praegune dalai laama (Tenzin Gyatso).


Allikad: wikipedia.org, ofesite.com