RETSEPT | Valmistume rabarberihooajaks! Lia Virkuse rabarberi-Tosca viib keele alla
8–10 tk
- 175 g võid
- 2,5 dl suhkrut
- 2 muna
- 2,5 dl hapukoort
- 5 dl nisujahu
- 3 tl vanillisuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 500 g rabarberit
- Mandlikate:
- 100 g võid
- 100 g mandlilaaste
- 1,5 dl suhkrut
- 2 sl piima
- 1 sl vanillisuhkrut
- Kaunistuseks: tuhksuhkrut
- Serveerimiseks vanillijäätist, soovi korral
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Sega hulka hapukoor ja eelnevalt ühendatud kuivained. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Tükelda rabarberid ja vajuta tainasse. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Sega potis mandlikatte koostisained (v.a vanillisuhkur) ja keeda segades madalal kuumusel paar minutit. Tõsta pliidilt ja sega juurde vanillisuhkur. Laota kuumale koogile ja küpseta veel15 minutit või kuni mandlikate on kaunilt krõbe.
Lase koogil jahtuda ja sõelu enne serveerimist peale tuhksuhkrut. Naudi soovi korral koos vanillijäätise või vahustatud koorega.
Lia Virkuse sarja „Sada rooga mini+“ teisest raamatust leiad rohkesti nii uudseid ideid rabarberi kasutamiseks kui ka mitmeid vanu ja armsaks saanud retsepte kevadiste kookide, tortide ja magustoitude valmistamiseks. Kinoasalat röstitud rabarberiga, rabarberikausikook rukkileivaga, rabarberi-rukkikarask, rabarberikook krõbeda kardemonibeseega, rabarberi-plaadikook iirise-purukattega ja rabarberikompott limoncelloga on vaid mõned nimetused ahvatlevast retseptivalikust.