Oled 31aastane. Miks sa ikka veel vallaline oled?

Ma olen seadnud endale eesmärgi, leida kaaslane, kes on eelkõige minu parim sõber ja kellega koos olla aastakümneid. Ma ei ole seda inimest veel leidnud. Väga raske on leida sellist inimest, kellega jutt klapib ja maailmavaatelt liigseid erimeelsusi ei oleks. Samuti mängib siin suurt rolli see, et olen viimased kaheksa aastat välismaal elanud ning polnud päris kindel, mis tulevikuplaanid mul on. Keskendusin peamiselt karjäärile.

Kas ja kui palju tõsiseid suhteid su elus on olnud? Miks need on purunenud?

Tõsiseks saab nimetada võib-olla ainult üht-kaht suhet. Üks nendest purunes minu enda algatusel, kuna meie elustiilid olid väga erinevad ja ma ei näinud sellel suhtel pikemat tulevikku. Teine suhe purunes vahemaa tõttu. Leidsin endale Austraalias ideaalse kaaslase, aga seda väga valel ajal. Minu viisa sai läbi ja me ei leidnud võimalust kokku jäämiseks. See oli ka kõige raskem ja valusam lahkuminek ning sellega leppimine võttis aega aastaid.

Oled öelnud, et oled lootusetu romantik. Milles see väljendub?

Ma usun sellesse, et igal inimesel on oma hingesugulane ja eks ma siis hakkangi seda mehes otsima, kes silma jääb. Ja ma pidevalt romantiseerin inimesi ja olukordi paremaks kui on tegelikkus. Unistan palju. Armastuslaulud lähevad väga hinge.

Kas sinu jaoks on oluline, et kallim teeks romantilisi žeste? Tooks lilli, kingitusi, viiks kohtingutele...? Miks?

Minu jaoks on väga oluline, et minu kaaslane oskaks mind meeldivalt üllatada. Olgu selleks siis lilled või mõni muu romantiline žest. Minu jaoks ei ole olulised materiaalsed asjad, vaid see, kui minu kaaslane mind kuulab ja märkab. Pigem eelistan just vahvaid kohtinguid, jalutuskäike ja lihtsalt kahekesi veedetud aega. Kingitustest pole väga abi, kui koosveedetud aeg on minimaalne. Niimoodi lihtsalt inimesed kasvavad üksteisest lahku.

Kuna oled välismaal elanud, siis uurin, kummad mehed on paremad romantikud — välismaa või Eesti mehed?

Ma arvan, et Eesti mehed on ka head romantikud, aga välismaalased oskavad seda võib-olla rohkem välja näidata. Ma ei taha üldse rahvuslikult üldistada, sest väga paljuski oleneb romantilisus ikkagi inimesest endast. Peaasi, et kõik tuleks südamest ja mitte lihtsalt sellepärast, et keegi seda nõuab või lihtsalt meelejärgi olemiseks.

Kummad mehed sulle üleüldse rohkem meeldivad ja miks?

Hetkel meeldivad rohkem Eesti mehed. Mulle meeldib Eesti mehe huumor, otsekohesus ja töökus. Ei ole keelebarjääri ja kultuuriline klapp on olemas. Silmale ka hea vaadata!

Oled öelnud, et su tüüp on ka “emotsionaalselt mitte kättesaadav”. Kas tead, miks sellised mehed sind köidavad?

Eks ma lihtsalt leian alati need mehed üles, kes on oma eelmistest suhetest väga katkiselt välja on tulnud ja ei ole suhteks valmis. See tegelikult ei ole mu teadlik valik olnud. Ma saan alles tagantjärgi aru, et selle inimesega ei olekski saanud elutervet suhet olla.

Näiteks olen ma niimoodi vahelduva eduga kümme aastat ühes mehes kinni olnud! See omakorda on teinud mind ennast emotsionaalselt kättesaamatuks, sest elasin pidevalt lootuses, et ma saan selle inimesega päriselt koos olema. Mida muidugi ei juhtunud. Kahju, et ma sellest varem aru ei saanud ja jätkasin õhulosside ehitamist.

Soovid sellest mustrist vabaneda. Kuidas?

Ma väga loodan, et ma olen sellest juba vabanenud. Viimased paar aastat olen väga palju tööd teinud oma emotsioonidega ja enese sisse vaadanud. Ma arvan, et probleemi nägemine ise endas või käitumismustris on juba pool võitu.

Ma ei tee mõtlematult ühtegi liigutust ja ei seo ennast ühegi inimesega, kes mind ja minu aega ei väärtusta. Kui võrrelda seda kes ma olen täna ja seda, kes ma olin viis aastat tagasi, siis vahe on märgatav. Eks ma tunnen neid “ohumärke” juba paremini ja ei lase ennast nii kergelt ilusatest tühjadest sõnadest meelitada. Teod räägivad valjemini kui sõnad.

Samuti tuleb mõista, mis minule isiklikult ei sobi ja mitte ära unustada seda, mida ma tegelikult soovin ja tahan suhtest saada. Kui see mõttetöö enne rutakaid otsuseid ära teha, jääb nii mõnigi südamevalu ilmselt olemata! Aga oht tagasilanguseks jääb alati.

Miks tulid "Klikki"? Millist meest lootsid sealt leida?

Minu arust on tänapäeval väga keeruline üldse kedagi lihtsalt juhuslikult leida. Olin Tinderis aktiivsem, aga kohtinguteni jutt kunagi ei viinud. Internetis on ka omad ohud, seega igaühega kohe välja minna ei tahaks. Tänaval või restoranis mulle ka nii väga ligi ei tikuta või ma ei pane lihtsalt ümbritsevat tähele.

"Klikk" tundus põnev just seetõttu, et saad inimesega rääkida ja isegi, kui teda ei näe, on ta kohapeal ja on kuidagi kindlam tunne ning tead, et inimene on tulnud sinna ikkagi eesmärgiga kedagi endale leida. Teisalt mõtlesin, et kui saates osalejaga klappi ei ole, siis näeb mind ehk keegi teine, kellele silma jään ja tunneb, et just minuga tahaks ta tuttavaks saada.

Lootsin leida inimest, kes on avatud ja vabameelne, hea huumorimeelega ning välimuselt atraktiivne. Mingeid suuri lootusi endale ei hellitanud.

Kandideeri saatesse!

Tunned, et ei taha järjekordset pikka ja pimedat sügis-talve üksinda veeta ning soovid jõululaupäeval kellegi kaisus sooja kakaod juua? Siis kandideeri kohe Kroonika tutvumissaatesse "Klikk", mida juhib Brigitte Susanne Hunt, ja leia endale sobiv kaaslane!

Saatesse on oodatud igas vanuses vabad ja vallalised, kelle süda igatseb kaaslast! Saada oma avaldus SIIT.

Vaata ka esimest saadet SIIT.

Jaga
Kommentaarid