Neutraalsed looduslikud toonid nagu hall, sinine ja beež, samuti ühevärvilised või minimalistlikud graafilised mustrid on Eesti elanike seas populaarne valik. Sisekujundaja julgustab värskendama kevadeks oma magamistube ja jagab näpunäiteid, kuidas valida voodipesu.

1. Vali sobiv kangas

Veedame umbes ühe kolmandiku oma elust magades, mis tähendab, et oleme palju aega voodipesu sisse mähituna ja seetõttu on selle valimine eriti oluline. Valitud materjal mõjutab voodimugavust, võimaldab head ventilatsiooni, imab niiskust ja aitab hoida öösel ühtlast kehatemperatuuri.

Materjali puhul kasutatakse kõige sagedamini puuvilla. Mida suurem on puuvilla protsent, seda hingavam on voodipesu. „Lisaks tuntud materjalidele, nagu puuvill ja lina, on hea valik ka lüotsell, mis on valmistatud jätkusuutlikust puidumassist ehk see on keskkonnasõbralik ja juhib niiskust eemale, hoides magaja kogu öö mugavana ja kuivalt,“ lausus Tammekivi.

2. Pööra tähelepanu niitide arvule

„Selleks, et saaksid valida endale sobivaima voodipesukomplekti, on niitide arv üks usaldusväärsemaid näitajaid. Keermete arv näitab niitide arvu kanga ruuttolli kohta. Mida suurem on niitide arv, seda tihedamalt on kootud kangas ning selle tulemuseks on pehmem tunne,“ selgitas sisekujundaja. Samas aga muudab väiksem niitide arv kanga kergemaks ja see kuivab ka kiiremini, mis võib olla kasulik just väikeste laste voodipesu juures, kuna see võib vajada tihedamat pesemist.

3. Mõõda hoolikalt

Õige toote valimiseks on hea teada madratsi, patjade ja teki suurust. Seetõttu tasub need enne ostlemist uuesti üle mõõta, et voodipesu näeks hea välja ja toimiks kõige paremini. Näiteks kummiga lina puhul on madratsi suurus ja kõrgus olulised, sest õige paigaldamine ei takista mitte ainult lina ära libisemist, vaid aitab ka voodilina vähem kortsus hoida.

4. Määra stiil

Aastaajad ja maitse muutuvad ning sellega kaasneb inimestel ka vajadus oma magamistuba uuendada. „Praegu on õige aeg vahetada talvised tumedamad rikkalikumad värvid, nagu soojad punased, rohelised, hallid ja pruunid toonid, mis loovad mõnusa hubase õhkkonna, suvise meeleolu jaoks heledate ja jahedate värvide vastu, mis annavad värske tunde. See kevadhooaeg toob erksamaid kollektsioone: peamiselt roosasid ja rohelisi toone ning julgemaid mustreid,“ vihjas Tammekivi.

Värskes voodipesus voodist saab iga magamistoa keskne osa. Lisaks pehmele voodipesule aitavad päeva alguse veelgi hubasemaks muuta sisustuselementide lisamine nagu magamistoa kardinad, mis hoiavad valgust ära, päevatekk, lisapadjad ja pehme magamistoa vaip.

Sisekujundaja soovitas stiili kooskõlastamiseks valida esmalt keskne aktsent, olgu selleks siis erk dekoratiivpadi või voodipesu julgete mustritega ning seejärel täiendada seda sekundaarsete tekstiilidega. Enne ostmist tasub kombineerida eri värvikombinatsioone ja mustreid, et vaadata kuidas, need omavahel kokku sobivad.

5. Hügieen

Lisaks õigele voodipesule aitavad heale unele kaasa ka paar lisaaksessuaari: padjapüürid ja madratsikaitsed. Tammekivi sõnul toimivad need kui lisakiht, mis kaitsevad madratsit ja patju vedelike ja mustuse eest ning muudavad need kauem vastupidavamaks.