1. Kõrrega joomine

Kõrrega joomine võib vallandada peente kortsukeste tekke suupiirkonna ümbruses ja vähendada naha elastsust. Ka otse pudelist joomine tekitab samasugust kahju nahale.

2. Igapäevane magusa söömine

Suhkur ei ole nahale kasulik. Suhkur kahjustab kollageeni kiude. Glükoos ja fruktoos seovad aga nahka toetavate kollageeni ja elastiini aminohappeid. Mõlemad tegurid on vastutavad naha vananemise eest.

3. Liigne alkoholi tarbimine

Teaduslikult on tõestatud, et liigne alkoholi tarbimine on seotud naha enneaegse vananemisega. Alkohol on dehüdreeriva toimega ja suurendab vedeliku eritumist organismist.

4. Liiga kuiv õhk

Toatemperatuuri tõstmine muudab õhku kuivemaks. Kuiv õhk aga ei ole nahale hea, põhjustades naha elastsuse vähenemist ning enneaegsete kortsude teket. Soovitatav toatemperatuur on suures toas ligi 21 kraadi ja teistes ruumides 18 kraadi.

5. Külje peal magamine

Öösel keha puhkab ja taastub. Külje või kõhu peal magamine võib aga kiirendada naha vananemist. Külje peal magades hõõrud ja surud sa kogu öö jooksul näonahka padja vastu, mille tõttu võivad tekkida n-ö magamiskortsud ning samuti hakkab nahk kaotama aja jooksul oma elastsust.

6. Sa ei joo piisavalt vett

Dehüdratatsioon toob kaasa kollageeni ja hüaluroonhappe kao nahas. Ning see vallandab omakorda naha elastsuse vähenemise. See aga toob kortsud paremini nähtavale.

7. Sa ei maga piisavalt

Mitmed erinevad uuringud on tõestanud, et vähene magamine kiirendab naha vananemist.

8. Sa sööd liiga palju kiirtoitu

Kiirtoidus on palju kahjulikke rasvu, soola ja suhkrut. Organism vajab vitamiine ja mineraale, et normaalselt funktsioneerida.

9. Sa veedad liiga palju aega nutiseadmetes

Arvutist, telekast ja telefonist kiirgav sinine valgus ei lase sul magada. Ning mõjub halvasti nahale, tekitades nahaprobleeme. Liigne arvutiekraani taga viibimine võib muuta naha palju vastuvõtlikumaks kortsude ja põletiku tekkele.

10. Silmade hõõrumine

Silmade hõõrumine muutub probleemseks, kui sul on harjumus liiga sageli silmi hõõruda. Silmade ümbruses olev nahk on väga õrn ja tundlik, just selles piirkonnas ilmuvad kõige esimesed kortsud. Silmade hõõrumine võib kahjustada väikeseid veresooni ja tekitada silmalaugude lõtvumise.

Jaga
Kommentaarid