1. Üritad ennetada vigu, põrumist ja riske

Tõenäoliselt on igal emal-isal keeruline vaadata, kuidas laps probleemiga tegeleb, eriti juhul, kui tead, et suudaksid selle probleemi sekundiga ise lahendada. Kui sa aga kogu aeg sekkud ja ei lase lapsel ise pusida, ootavad nad sind tulevikus iga asja puhul appi. Lastele tuleb õpetada asjade ja probleemide lahendamist juba maast madalast.

2. Elad oma unistusi lapse peal välja

Kes siis ikkagi tahab professionaalseks lauljaks saada — sina või su laps? Kuula ikka oma last ja jälgi, millised on tema huvid ja kui näed mingis vallas potensiaali, võid alati teda sinnapoole suunata.

3. Liialdad

Sa ei pea lapsele kõiki poesolevaid mänguasju ostma! Tead ju isegi, et ta mängib nendega umbes ühe korra. Kui liialdad asjadega, tundub, et tunned end millegipärast süüdi. Probleemid tuleb ikka lahendada rääkides ja suheldes, mitte asju ostes. Sa ei taha ju, et su lapsed hakkaksid mõistma, et selleks, et õnnelik olla, on vaja vaid materiaalseid asju?

4. Murrad iseenda reegleid

Kui mingid kindlad reeglid juba paika paned, siis ära murra neid ja jää neile kindlaks! Muidu ajad lihtsalt lapse segadusse ja seetõttu võib ta end tulevikus ebakindel olla.

5. Võistled oma partneriga, kumb on parem lapsevanem

Kui olete oma partneriga “hea lapsevanem” ja “halb lapsevanem”, võib laps teiega tulevikus manipuleerima hakata ja see võib teie omavahelistele suhetele liiga teha.

6. Alahindad laste õppimisraskuseid

Kui tal läheb kodutööks antud matemaatikaülesandega kaua aega, siis ära sildista neid, et nad on laisad või pole piisavalt motiveeritud. Kui näed, et sinu lapsel on õppimisel raskuseid, võiksid pöörduda eksperdi poole, kes annab nõuandeid, kuidas õppimisprotsess paremini sujuks.

Allikas: Bright Side