Koht, millest räägime, on "kolmnurk", mis algab kulmude vahelt, hõlmab nina ja lõpeb lõual. Saad sellest aru, kui lood kätega kolmnurga ning puudutad nimetissõrmedega loodud otsa kulmude keskosa ja alumiste otstega suunurki.

Mis teeb selle piirkonna nii tundlikuks?

Kodus vistrike pigistamine on arstide meelest alati halb variant, sest põhjustab kergelt aknet ja armide teket. Kuid just mainitud piirkonnas on see veel riskantsem. Dermatoloogi sõnul peab selles piirkonnas olema akne ravimisel ettevaatlik, sest see võib kergelt infektsiooni ja meningiiti tekitada ning muid kesknärvisüsteemi infektsioone põhjustada, sest on ajule lähedal.

Dermatoloog lisab, et mida põletikulisem on vistrik, seda tõenäolisemalt viib selle pigistamine infektsioonini.

Vistrike pigistamise asemel kasutage "kolmnurgas" bensoülperoksiidi või retinoide. Selles piirkonnas akne ravimisel tuleb olla ettevaatlik ning põhjalik ja kasutada tasuks ennetavaid meetodeid. Katseta nahahooldustooteid, mida soovitatakse aknele kalduvale nahale ja mis sisaldavad aineid, mis aknega võitlevad. Nendeks on näiteks bensoüülperoksiid, hüdroksühapped ja retinoidid.

Kui vistrik kuidagi kaduda ei taha, siis hoia end tagasi soovist seda pigistada. Selle asemel tasuks pöörduda kosmeetiku või dermatoloogi poole. Nemad oskavad vaadata, millega tegu ja sellele vastavalt sulle ravi määrata.

Allikas: Insider

Jaga
Kommentaarid