Argentiina

Argentiina on kliima ja maastiku koha pealt niisama eripalgeline kui Ameerika Ühendriigid. Aga kui te külastate Buenos Airest, mõistate õige pea, et see ei sarnane ülejäänud riigiga. Seal valitsev standard on elegantsed kehasse töödeldud riided, mustad nahkmantlid, kontsadega saapad ja tagasihoidlikud ehted. Kottis teksades ja flanellis tunnete end kahtlemata halvasti. Soliidsed värvid ja looduslikud toonid sobivad paremini kui erksad silmatorkavad mustrid. Kõige tähtsam on olla elegantne.

Väljaspool Buenos Airest jääge teksade juurde (aga eelistage värvilt ja lõikelt konservatiivsemaid pükse), eriti kui reisite ainult naiste seltskonnas. Kui reisite maal, kandke mugavaid riideid, kihtide kaupa, kui võimalik. Vältige miniseelikuid ja lühikesi pükse, kuigi aegajalt võib neid seal maal näha. Pidulikumatel juhtudel eelistage Buenos Airese riietust.

Austraalia

Melbournes on ilm väga muutlik - see võib olla hommikul kena ja päikeseline, aga õhtul juba pilvine. Võtke kaasa erinevaid riideid - teksad, T-särgid ja pikkade varrukatega särgid ning mõned seelikud ja lühikesed püksid, kui te end nendes mugavalt tunnete. Hea mõte oleks pakkida kaasa ka jakk, eelistatavalt kapuutsiga ja veekindel, kuna seal sajab tihti.

Mõistlik on pakkida kaasa ka paar korralikumat kleiti, kui teil tekib tahtmine mõnd peent restorani külastada. Muidu piisab teksadest, lühikestest pükstest ja hunnikust T-särkidest. Mis jalatsitesse puutub, siis jooksukingad ja paar ilusaid kingi on ideaalsed.

Austraalias võite puutuda kokku erineva kliimaga. Näiteks võib Sydneys ja Melbournes olla talv, keskmaal aga kõrbeliselt kuum, Cairnsis ja saarestikus aga troopiline ilm.

Värvidest tasuks valida omavahel sobivad neutraalsed toonid. Austraalia jaoks on ideaalsed looduslikud toonid must, valge, meresinine, kaitsevärv. Paar kaitsevärvi pükse, pikk puuvillane särk, lihtne valge T-särk, sinine jakk, paar lühikesi pükse ja puuvillane sviiter sobivad mistahes kliimasse. Kui tahate minna mõnda peenesse kohta, võtke kaasa ka mõni ilusam kleit, mis sobib kogu ülejäänud garderoobiga.

Araabia Ühendemiraadid

Loori kandmine ei ole seal vajalik nagu Saudi Araabias, aga austage moslemi kultuuri ning katke kinni jalad ja käed. Seal on peaaegu alati väga kuum ja niiske. Kandke pikki puuvillaseid või linaseid seelikuid ja vältige kõike liibuvat. Looduslikud kiud ja sandaalid on parim kombinatsioon. Kui te riietute provotseerivalt, võidakse teid turul patsutada ja näpistada. Muidu on see väga turvaline maa.

Ameerika Ühendriigid

Kui reisite talvekuudel New Yorgis, võtke kaasa soe ja atraktiivne mantel, et hoida end soojas ja mitte paista välja turistina. Teie kõnnakus peab olema karakterit, siis te ei ärata tähelepanu, ja püüdke mitte põrnitseda kõrghooneid.

Kui tahate külastada parimaid New Yorgi poode, ärge avage kaarti keset rahvarohket tänavat, vaid järgnege kõige paremini riietatud naisele tänaval ning ta juhib teid täpselt õigesse kohta! Jooksukingade kandmine New Yorgis ei sobi, kuna njuujorklaste riietus on alati laitmatu (NB! Selle linna mehed on ühed maailma paremad riietujad!)

Arizona on väga erineva kliimaga osariik. Selle kõrbeosa külastades tuleks valida kerged, avarad ja õhku läbi laskvad riided, eelistatavalt heledates toonides. Kui katate end kinni heledate riietega, püsib teie keha jahedamana kui lühikesi pükse ja nappi särki kandes. Ärge päikesekaitsekreemi unustage, soovitatavalt SPF 15. Asja juurde kuulub ka äärega kübar, isegi kui keegi teine midagi sellist ei kanna.

Kõrb jahtub öösel väga kiiresti ning seepärast läheb seal ka suvel vaja kerget jakki. Mägedes võib olla kaunis jahe, sama kehtib ka Grand Canyoni kohta, kus võib olla kõhe isegi keset suve. Ka ei ole väljaspool linna reisides soovitatav kanda kontsi, lahtise varbaosaga kingi ja lühikesi pükse või seelikut, kuna maastik võib olla väga karm.

Arizona on üldiselt väga vaba riietusega osariik ja te ei vaja väga ametlikku riietust, kui te ei lähe just kuhugi vastuvõtule.

San Franciscot mistahes aastaajal külastades peab teil olema kaasas mitu Vahetust riideid, kusjuures võtmesõnaks on mugavus. Isegi soojal suvel tasuks sinna kaasa võtta soe sviiter, eriti kui te tahate õhtul välja minna. Udu langeb linnale kiiresti ja see võib olla väga külm!

San Francisco temperatuur võib meenutada kohati Suurbritanniat, kuigi lõuna- ja idapoolsed alad on palju soojemad, mistõttu lühikesed püksid ja napid pluusid kuluvad samuti ära. San Francisco lahe piirkonnas aga tõmmake selga pikad püksid ja sviiter.

Texases valitseb suvel Mehhiko kliima, mis tähendab seda, et kõige mõistlikumad on kerged erksavärvilised riided. Laia äärega kübar kaitseb kuuma eest ning pikkade käistega jakk kaitseb õhukonditsioneeriga sisekülma eest (eriti külm on seal kinodes). Houstonis võib päeval sadada, kusjuures tegemist on raske troopilise vihmaga, mistõttu vari on igati soovitav.

Austinis võib peaaegu igal pool kanda teksaseid ja kena pluusi, aga muudes linnades nõutakse "parematesse" kohtadesse sisenemisel formaalsemat riietust. Maapiirkonnad võivad olla väga konservatiivsed, seega riietuge vastavalt.