150 ml mett
200 ml pruuni fariinsuhkrut
2 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud ingverit
2 tl Vana Tallinna likööri
2 tl jahvatatud kardemoni
2 tl jahvatatud kaneeli
näpuotsaga soola ja vaniljet
250g ehtsat taluvõid
2 muna
3 tl soodat + sidrunimahla
100 ml jahvatatud pähkleid või mandleid või mandlimassi
700 ml head nisupüüli

Sulata paksu põhjaga potis tasasel tulel mesi ja suhkur, lisa maitseained ja lase tasakesi hetkeks keema. Tõsta tulelt ja pane segu sisse sulama või. Sulanud massi klopi sisse munad, soodaga segatud jahu ja kõige lõpuks mandlimass või pähklijahu. Sega hoolega, võid lasta seda ka köögikombainil teha — umbes 10 minutiga muutub tainas siidjalt pehmeks. Rulli kilesse (kuid mitte fooliumisse - see võtab kinni) ja jäta külmikusse üle öö tahenema. Hommikul võib küpsetama hakata — sellest tulevad õhukesed suus sulavad piparkoogid, 5 minutist ahjus on neile küllalt. Head maiustamist ja tere tulemast, tore talv!

Allikas: Evelin Ilves/Facebook