Eneli lugu

No esmalt ei anna mulle kuidagi rahu, et miks pidi Eneli uude perre pereisast lähtuvalt riideid valima? Enese jaoks — sellest saan ma veel aru. Kuid võõra mehe tarvis? Mida õigupoolest tegema siis mindi?
Noh, lüpsiks Eneli pakkides ei valmistu. Arutleb pigem, et äkki peaks midagi nappi kandma, sest äkki on mees noor… või siis hoopis vanem.
uus kaasa ei tohiks olla vaikne nagu munk muna riiulil ja lapsed ei tohiks beebid olla. Niisugused on Eneli soovid, kui ta abikaasale ukselävel musi annab ja .... Peipsi äärde asutab.

Eneli kardab koeri, pelgab lutipudeleid, kiidab kööki uudistades perenaise usinust (värsked saiakesed) ja ei suuda uskuda, et tema uues peres on niiiii palju voodeid. Perega kohtudes avastab naine õudusega, et pere on veel suurem, kui ta voodite järgi arvata oskas.

Kuid kus on pesumasin? Kui Eneli selle lõpuks sauna eesruumist üles leiab, ei suuda ta uskuda et SEE on automaatne masin, sest:

Huvitav fakt on Sergei suhtlemist jälgides fakt, et mees teietab Enelit. Kuid paraku tuleb esimese osa lõppedes tõdeda, et väliselt viisakas ja reegleid tundev mees on need oma naisega suheldes ilmselt jäädavalt minetanud. Kuid sellest räägib juba

Jelena lugu.

Mulle läks see algusest peale hinge. Osaliselt naise keelkasutuse ja suure siiruse tõttu. Pealegi on erinevad kultuurid ja käitumismallid mulle alati meeldinud. Ent kõige enam šokeeris mind aga Sergei. Õigemini tema käitumine ja suhtumine: naisel pole asjagi väravast välja, sest naise koht on rusika ja pliidi vahel! Miks ometi on selliseid mehi.

Õnneks näeb Jelena Toomasega kohtudes ja esimest õhtut koogi ja napsuga tähistades, et maarjamaal on ka teistmoodi mehi. Mehi, kes viivad naise isegi ühel õhtul välja kokteili limpsima ja võtavad tantsule.

Pole siis imestada, et Jelena saate lõpumeetritel tunnistab: alguses pelgas ta võõrasse peresse tulekut, kuid nüüd pelgab palju enam naasmist oma koju.

Jelena koges 10 päeva jooksul enam, kui seni kogu 20 aasta jooksul. Tore ju. Ja samas ka jube räige. Sest mõnes osas on naine selgelt eluvõõras. Dušši kasutamine on sellest kõigest see lustakam pool. Humoorikas vahepala, mis aitab naisel enda üle naerda. See on (maa)elulähedase inimese vahe huumor:

Ahjaa, üks asi jäi veel kriipima: kas Toomas oleks tütrele lonksu likööri andnud juhul, kui kaameraid poleks kohal olnud?

Milline mulje jäi nähtust aga sulle?