Pliiatsid on seatud paremusjärjestusse:

LYRA Groove, 10 värvi
10,72 EUR (Knopka)

Testi kõige kallimad pliiatsid teenisid laste suust ka enim kiidusõnu — tõsi, eks siin tuleb ka arvestada asjaolu, et need olid ainsad paksud kolmetahulised pliiatsid teiste peenikeste seas. Lisaks lahedale välimusele tõdesid koolieelikud, et paksu pliiatsit on ka mõnus käes hoida ja sellega saab ka rutem pildi värvitud.

“Nii ilusad värvid!” kilkab peagi seitsmeseks saav Sandra rõõmuga. “Need ma pean endale ostma!”
Usinalt robotit värviv Tristan ütleb, et selles pakis on kõige ilusam punane ja paksu pliiatsiga on hea värvida — saab rutem valmis ja ei tüdine nii ruttu ära. Tüdrukute pettumuseks puudusid aga pakist “printsessiroosa” ja heleroheline — valge pliiatsi oleks võinud selles pakis küll mõne kasulikuma tooniga asendada.

LYRA Groove pliiatsitel on ka koht lapse nime kirjutamiseks, mis muudab koolis kindlasti tekkima hakkavad kadunud asjade pahandused palju kergemini lahendatavateks.

Faber-Castell, 12 värvi (väike teritaja kaasas)
2,24 EUR (Knopka)

Kõige ilusamate värvide seas saavutasid testi 2. koha Faber-Castell pliiatsid, mille pakendilt võib lugeda, et pliiatsitel on äärmiselt tugev ja purunemiskindel süsi. Väikese testija Tristani suureks rõõmuks leidis ta punasest pliiatsipakist ka hõbedase pliiatsi, mis kulus kõikvõimalike robotite värvimisel marjaks ära. Ka selles pakis pole kahjuks päris sellist roosat, millega multikakangelannade kleite sobiks värvida — mis parata, tuleb leppida ilusa lillaga.

BIC Kids Tropicolors, 12 värvi
1,93 (Knopka)

Kolmandale kohale tulid küllaltki tuntud brändi BIC pliiatsid. Esmalt tõmbas laste tähelepanu lõbus triibuline pliiatsikujundus, kuid kui juba värvimiseks läheb, tunnistavad usinad testijad, et ka värvid on väga ilusad ja katavad kiiresti. Küll aga on puudu hädavajalik inimese nahatoon, et nägu, käsi ja jalgu värvida — selle pliiatsipaki omaniku värvitud tegelased peavad leppima roosa nahaga.

Staedtler Noris Club, 12 värvi
2,90 (Tallinna Kaubamaja koolilaat)

Muidu klassikalise väljanägemisega pliiatsitel on süsi ja puidu kokkupuutekohal valge triip, mis lubab põrutust leevendada. Küll aga ei leevenda see pliiatsikulu — ehkki värvid on imeilusad, katvus suurepärane ja tekstuur mõnusalt pehme, kulub see pliiats väga kiiresti. Juba pärast ühe kleidikese värvimist tahab pliiats teritajaga kohtuda.

Carioca Brilliant Colors, 12 värvi
2,10 (Tiimari)

Klassikalised pliiatsid — värv on ilus, katvus hea ja kõik lapsele vajalikud toonid karbis olemas. Ühtegi halba sõna pole lastel Carioca pliiatsite kohta öelda, kuid odavamale BIC-pliiatsipakile jäävad Carioca värvipliiatsid siiski alla.

Tiimari Puuvärit, 12 värvi
1,25 (Tiimari)

Tiimari toodang üllatas meid positiivselt — selgub, et soomlased teevad väga tublisid pliiatseid. Tüdrukud on rahul ilusate värvidega, vanemad tõenäoliselt soodsa hinnaga. Ka pigment on pliiatsil hea, andes koguni samaväärse katvuse kui oluliselt kallimad Staedleri ja faber-Castelli pliiatsid. Küll aga on Tiimari pliiatsipakist puudu nahavärv, nii et inimeste näod paberil jäävadki värvimata.

Crazy Girls, 12 värvi
0,81 (Knopka)

Testi odavaimad pliiatsid on ühtlasi ka õnnetuimad. Seitsmeaastane Adeele kilkab ilusat neoonroosat pliiatsit nähes, kuid värvima hakates tekib ta näole kerge pettumuse vari. “Värv ei jää paberil üldse selline nagu pliiatsi peal.” Tõsi, oma pigmendilt jäävad pliiatsid alla kõikidele teistele.

Naistekas soovib investeerida korralikesse pliiatsitesse, isegi kui see osutub oodatust kulukamaks. Need ei pea mitte ainult kauem vastu, vaid kindlustavad ka, et sinu koolilapse pilt ei ripu seinal kahvatumalt kui kõigi teiste omad. Omast kogemusest võime öelda, et kvalitseetsed ja hästi hoitud pliiatsid võivad lapse pinalis elada suisa kolmanda klassini.