Suitsujuustupasta

200 g suitsujuustu
1 keskmine sibul
1 küüslauguküüs
100 g valget kuiva veini
200 g rõõska koort
100 g suitsupeekonit
50 g võid
200 g Birkeli lasagnette pastat
Veidi basiilikat
20g parmesani

Kuumuta pannil või koos peeneks hakitud peekoni,sibula ja küüslauguga. Hauta kergelt ning lisa vein. Mõne hetke möödudes lisa ka koor ning peeneks tükeldatud suitsujuust. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit ning lisa siis poolküpseks keedetud pasta ja sega läbi,serveeri koos parmesani ja basiilikaga.

todiupildid

Kõrvitsa-mannasupp

400 g kõrvitsat
2-3 küüslauguküünt
150 g valget kuiva veini
100 ml oliivõli
Soola-pipart
400 ml kanapuljongit
150 g Baltixi mannat
200 g rõõska koort
Riivitud muskaatpähklit
1/2 chillikauna
100 g võid
Rosmariini

Määri kooritud kõrvits oliivõliga ja aseta koos rosmariiniokstega ahjuplaadiga ahju. Seni hauta potis chilli koos võiga. Lisa küüslauk ja sibul. Seejärel lisa kõrvits ja vein ning vala juurde puljong. Hauta kõik pehmeks, lisa koor ja maitsesta ning tihenda lõpus Baltixi mannaga.