Moes on ülipika säärega saabas või hoopis vaevalt pahkluuni ulatuv nukulik kingake. Jalatsite nina on voolujooneliselt ümar. Leidub eriti mugavaid madalaid jalanõusid — baleriinikingi ja mokassiine, kuid valdavalt on konts ikkagi kõrge, seda toekal pinnal või kaetud platvormil.

Hooaja uustulnuk on seemisnahk ning juba mitmendat hooaega valitsenud lakknahk hakkab taanduma. Nii jalatsitel kui ka kottidel on nahapinnad omavahel huvitavalt kombineeritud, kasutatud on kortsutamist, kurrutamist ja krookimist. Saabastele ja kingadele annavad aktsenti metallist kaunistused: needid, pandlad, lehvid ja krooked.

Värvidest on tuttava musta-halli kõrval pead tõstmas petroolsinine ja konjakipruun. Kingade ja saabaste voodrid on mustrilised ja julge värvilahendusega, kohtab väljapoole pöörduvaid sisepindu.

Kandekotid ei ole enam nii mahukad, vormilt on nii konkreetseid kui ka pehmeid lopergusi mudeleid, kuid peamisteks märksõnadeks on praktilisus ja mugavus. Kaunistusena on kasutatud kombineeritud mustreid ja nahapinnast kõrgemaid detaile ning õmblusi. Lakk taandub.

Meestemoes leidub klassikalise poolsaapa kõrval ka pikema säärega jalavarje julgematele. Värvidest domineerivad must, hall, militaar-roheline ja lilla.

Allikas: ABC King