Marineeritud lõhe tilli ja sinepikastmega

  

6 portsjonit

1 laimi koor

25 g suhkrut

1 sl soola

1 tl purustatud rosepipart

50 g riivitud toorest peeti

1 sl hakitud värsket tilli

400 g nahaga lõhefileed

väike peotäis noori hernevõrseid

kastmeks

  

1 sl hakitud värsket tilli

2 tl mahedamat sinepit

6 sl maitsestamata jogurtit

Kala on vaja  24-48 tundi enne serveerimist marineerida. Valmista marinaad, selleks riivi laimikoor ja toores peet ning sega kokku suhkru, soola, rosepipra ja tilliga.  Sega hoolega läbi..

Pane valmis foolium, mis on 2 x pikem kui lõhe ise, aseta sellele kala nahk allpool ning pane peale marinaad. Paki hoolega foolium kinni ning keera ettevaatlikult  kala ümber, et nahk jääks ülespoole. Aseta suurele taldrikule ning lase külmas seista 24-48 tundi.

2 tundi enne serveerimist võta kala fooliumist, eemalda marinaad veidikese külma veega. Kuivata rätikuga ning aseta lõikelauale nahk allapoole. Lõika terava noaga filee nahalt  diagonaalselt viiludeks.  Aseta viilud taldrikule ning garneeri hernevõrsetega.

Kastmeks maitsesta jogurt sinepi ja tilliga, lisa mõned rosepiprad.  Serveeri koos kalaga.

Väikesed mandli-rummi pralineed

24 tk

õli spray

60 g täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

50 g sõelutud tuhksuhkrut

20 g jahvatataud mandleid

1 muna

½  tl vaniljesuhkrut

1 sl rummi

50 g võid

30 g valget šokolaadi, sulatatud

dekoratsiooniks

75 g piimašokolaadi sulatatud

Kuumuta ahi 180 kraadini ja niisuta 24 muffini vormi õli sprayga.

Pane jahu, küpsetuspulber, tuhksuhkur ja jahvatatud mandlid kaussi. Klopi lahti  muna, lisa vaniljesuhkur, rumm ja sulatatud margariin ning sulatatud valge šokolaad. Lisa segu jahusegu hulka ja sega hoolikalt läbi.

Jaota segu muffinivormidesse ja küpseta ahjus 10 minutit, võta välja vormidest ning lase jahtuda. Sulata piimašokolaad ja tilguta pralineedele.

  

Vürtsikas punane kapsas

2 tl õli

2 punast sibulat

2 nelgitera

1 tähtaniis

1 kaneelipulk

5 kadakamarja

2 loorberilehte

1 riivitud õun

1 kg punast peakapsast, hakitud

1 sl rosinaid

50 ml punase veini äädikat

1 sl pruuni suhkrut

Kuumuta suurel pannil või poti põhjas õli, lisa hakitud punane sibul, nelgiterad,  tähtaniis, kaneelipulk ja kadakamarjad. Kuumuta kuni sibul on pehme, lisa loorberilehed ja riivitud õun ning kuumuta mõni minut. Lisa punane kapsas ja rosinad, punase veini äädikas ja  suhkur ning jätka hautamist umbes  45 minutit aeg-ajalt segades.  Serveeri soojalt.