Milline näeb välja sinu igapäevane toitumine?

Ma nimetan ennast naljaga pooleks kõigesööjaks, aga samas on mõned toiduaineid, mida ma teadlikult vähem tarbin. Näiteks valin ma iga kell valge saia, kartuli ja riisi asemel värske salati ja liha. Ma olen väga suur suppide fänn, söön neid tihti ja katsetan erinevate retseptidega.  Võrreldes küllusliku praetaldrikuga ei ole supp nii energiarikas ja samas ei ole ka seda muret, et supist kõht täis ei saa. Kuuma suppi sööd sa aeglaselt ja teatavasti jõuab täiskõhutunne ajju hiljem. Toitu kiiresti süües on väga lihtne üle süüa, sest täiskõhutunne saabub hiljem.

Aga oled sa mõne toidu või joogi enda jaoks täiesti välistanud?

Ma ei ole enda jaoks ühtegi toiduainet välistanud, ma söön kõike täpselt siis kui ma tahan. Samas kooki ma omale igapäevaselt ei küpseta, aga kui ma lähen külla ja keegi on maitsva koogi küpsetanud, siis ma kohe kindlasti ei ütle sellele ei. Jookidest joon ma kõige rohkem vett, aga samas isu korral ei keela ma endale ka karastusjooke. Hiljuti just grillipeoks valmistudes tabas mind poes Coca-Cola isu, jõin selle ära ja ma ei arva, et see mulle midagi halba teeb. Minu põhimõtteks ongi, et ma ei keela omale ühtegi toitu, aga tarbin neid mõõdukalt ja katsun kalorite tarbimise ja liikumise tasakaalus hoida.

Kui palju tuleks hea vormi nimel trenni teha?

Piisab täiesti 3-4 korrast nädalas, aga muidugi oleneb mis trenni sa teed. Näiteks tehes 3 korda nädalas pilatest, siis ei tasu väga kiireid tulemusi rasvapõletuse osas oodata. Samas 3-4 korda nädalas, vähemalt tund aega jooksurajal annab päris kiiresti tulemusi, mida on võimalik ka peeglist näha. Iga trenn on erinev ja seetõttu ka erineva eesmärgiga ning kiireteks tulemusteks tuleb teha õige valik — soovides langetada kaalu, peaks valima rasvapõletustreeningu, soovides lihastele toonust, tuleks teha lihasvastupidavustreeningut, heaks valikuks on siinkohal näiteks Bodypump. Aga kui on soov süvalihaseid treenida ning rühti parandada, siis tuleks valida pilates.

Kuidas tuleks enne ja pärast trenni toituda?

Tegelikult ei ole siin konkreetset reeglit, sest iga inimene on erinev. Kõik sõltub ikka inimese vanusest, soost ja ainevahetuse kiirusest.  Mina isiklikult söön hiljemalt kolm tundi enne trenni, kuna muidu on mul raske trenni teha. Samas, kui sa oled oma viimase toidukorras söönud kell kolm päeval, siis ilmselgelt on sul peale trenni kõht tühi. Seega mina soovitan kindlasti koju jõudes natuke süüa, vastasel juhul on sul kell kümme õhtul kõht nii tühi, et tahaks terve külmkapi tühjaks süüa. Heaks valikuks on erinevad kerged salatid ja kodujuust, kõht saab kenasti täis ja hiljem puudub vajadus näksida.