Marineeritud kurgid:

Retsept on 1 liitri vee kohta(veel parema tulemuse saad, kui teed kurgid ja tomatid kokku)

1 l vett
1 spl soola
6 spl suhkrut
4 spl 30% äädikat

Pane purgi sisse mustsõstralehti, tilliõisikuid, 2-3 küüslauguküünt, 2-3 vürtsitera, 2-3 nelki, 1 loorberileht ja 1 tl sinepiseemneid.
Pese kurgid(ja tomatid) ja pane need samuti purki. Vala peale keedetud vesi ja lase 15-20 min jahtuda. Vala jahtunud ja maitsestunud vesi potti tagasi ning lisa sool, suhkur, ja äädikas. Lase korraks keema ja vala purki tagasi. Sule purk õhukindla ehk metallkaanega kinni.

Väga lihtne soolakurk (soolakurk, mis sobib supi sisse, salatitesse, kastmetesse ja niisama toidu kõrvale söömiseks — vana hea tünnikurk):

Pane purgi sisse mustsõstralehti, tilliõisikuid, 4-5 küüslauguküünt. Pane pestud kurgid purgi sisse ja lisa kolmeliitrise purgi peale 3 spl jämedat soola. Vala vesi peale ja pane plastkaanega kinni. Valmis kurgid vii otse keldrisse või mujale jahedasse kohta.