Vastus

Oled teinud enda jaoks hea otsuse, et küsimustele vastuseid püüad leida. Saan aru et Sulle ja Sinu partnerile teeb muret asjaolu, et Sa vahekorras olles ei saa soovitud orgasmi. Mõistan, et taoline olukord võib tekitada parasjagu segaseid tundeid. Kahjuks pean ütlema et kirja teel ning nii vähese info põhjal täit tõde leida pole võimalik kuid arvan et oled teinud hea alguse oma murest kirjutades — lahendusi otsides ning loodetavasti ka vastuseid leides.

Kirjutad et ei saa vahekorras olles orgasmi, pole kunagi saanud. Kas saan õigesti aru et, mõtled selle all erinevaid suguelu viise: vaginaalset vahekorda, suuseksi, erinevaid poose?

Kirjutad veel, et teisiti jõuad orgasmini (iseennast rahuldades). Kas oled mõelnud, et mis taolises olukorras on teisiti? See, et naine igas poosis orgasmini ei jõua ei ole iseenesest sugugi tavatu. Erinevad võimalused ja poosid võivad sobida erinevatele inimestele ja erinevatel eluetappidel.

Saan aga aru, et olete partneriga erinevaid võimalusi proovinud, soovitud tulemuseni jõudmata. Vahel on naisel raske lõõgastuda vahekorras olles ning see takistab orgasmini jõudmist. Vahel aitavad orgasmi saavutamisele kaasa tugevad tupeihased… Vahel võib olla ka nii et inimesele pakubki rohkem naudingut iseenda rahuldamine kui vahekord oma partneriga…

Kirja teel kahjuks ei saa midagi väga konkreetset soovitada. Seksuaalsus läbi elu on muutuv. Seksuaalsust mõjutavad mitmed asjaolud — mõjuvaks teguriks muuhulgas n stress, mis võib pärssida inimese soovi seksida või ka orgasmini jõudmist, naudingu saamist. On teada ka see, et suhte “suure kire” algusperioodil võib seksuaalsoov olla palju suurem kui ta seda on hiljem — see on tavapärane. Suhte arenedes, pere kasvades (lapsed) võib muutuda ka peale suhte seksuaalkäitumine või üldse seksuaalsoov.

Kui teie probleem kestab juba pikka aega ning mure ei anna asu, soovitan soojalt pöörduda nõustaja poole, kes aitab mure sasipundart lahti harutada. Nõustaja poole võib pöörduda nii üksi kui ka koos partneriga, nii kuidas endal on mugavam.

Põhjuseid võib olla ka füsioloogilisi või hormonaalseid. Taoliste põhjuste selgitamisel saab teid aidata naistearst.

Seega, kui pärast kirja lugemist leiad, et soovid probleemiga edasi tegeleda, soovitaksin esmalt küsida nõu naistearstilt, et välistada hormonaalsed või füsioloogilised tegurid.

Kui see käik muret ei leevenda, tasub nõu küsida seksuaalnõustajalt.

Soovin kõike head ning usun, et leiate peagi murele hea lahenduse.

Triin Raudsepp

Eesti Seksuaaltervise Liidu internetinõustaja