Essentuky on kümblus- ja mudaravikuurort, mis asub Stavropoli kõrgustiku lõunaosas 650 meetri kõrgusel merepinnast Podkumoki jõe orus. Kogu regiooni põhirikkuseks ongi mineraalveed. Essentuky sanatooriumide peamiseks raviteguriks on „Essentuky-17“ soola- ja leeliseallikad, ravi- ja lauavesi (nr. 2, 4, 17). Nende allikate vett kasutatakse raviomadustega joogiveena, ravivannideks, kastmiseks ja inhalatsiooniks. Keskmise tarbija seisukohast on Essentuky nr. 2 üsna „kindla peale“ minek, seda eriti suvel soojade ilmadega. Isegi toasoojana rüübates maitseb Essentuky mõnusalt.
Essentuky Baltic OÜ poolt pakutav vesi on pärit kolmest erinevast puurkaevust. Sellega seoses on vee mineraalide sisaldus erinev. Essentuky nr. 2 on kõige väiksema mineraalide sisaldusega, Essentuky nr. 4 suurema ja Essentuky nr. 17 kõige suurema mineraalide sisaldusega, seega ka kõige soolasema maitsega. Vett müüakse kõigis hästi varustatud toidukauplustes 1 liitristes pudelites.
Essentuky mineraalidega lauavett võib juua igapäevselt. Eriti hea on see aga peale sauna ja sportimist. Ei ole saladuseks, et see lauavesi on ideaalne abimees ka pohmelli ravimisel.

Essentuky vee kohta uuri lähemalt: http://www.essentuky.ee/

Jaga
Kommentaarid