Õrnroosa koos kanaarikollasega, fuksiaroosa taevasinisega, oranž mererohelisega. Kas need pole klassikalised kooslused?


Ei!
Mood on andnud meile loa iseseisvalt värvidega mängida, et võiksime demonstreerida oma laitmatut maitset või selle täielikku puudumist.


Tajudes vastutust toimuva pärast, on Krizia, Marc Jacobs, Versace, Hugo Boss, Yves Saint Laurent, Helmut Lang, Donna Karan, Salvatore Ferragamo, Calvin Klein ja Prada oma sügis-talvistes kollektsioonides eelistanud
musta värvigammat.


Pimedus on neelanud retrokleidid, futuristlikud kostüümid, lääne- ja idamaise stiili parimad näidised. Teiste värvide pritsmed - punane huulepulk, heledad juuksed, kuldsed ja hõbedased lisandid - ainult tugevdavad muljet uue favoriidi universaalsusest.


Kuid musta värvi kummardajad, kes on salamisi oma iidolile truuks jäänud, ei pea ootama külmade saabumist.


Valentino, Jil Sanderi, Chaneli, Eric Bergere'i, Paco Rabanne'i, Dolce & Gabbana, Versuse, Moschino, Lawrence Steele'i, Cerutti suvekollektsioonides oli nostalgiline kirg musta järele juba silmnähtav.

Nii, et
moetippu võib ronida otsekohe
, otsides riidekirstudest välja kõige tumedamad esemed, värvides üle tüütuks muutunud eredaid ja/või ostes midagi täiesti uut, kuid ilmtingimata musta.


Kui must värv pole teid kunagi kütkestanud, isegi Chaneli väikse musta kleidi näol, ärge ehmuge!

Tulevased moodsad siluetid on siiski nähtavad ka öisel ajal
ja mitte ainult tugeva valgustuse korral.

Junia Watanabe, Nina Ricci, Christian Dior, Chanel, Olivier Theyskens, Gucci, Fendi, Etro on endale sügis-talvistes ansamblites lubanud ka veidi valget, kirsikarva, punast, türkiisi, sirelilillat ning isegi avameelselt rusket.


Uus must
peidab endas endiselt vaoshoitud kirge ja asjalikku rangust.

Sellele sobivad epiteedid "nukker", "dekadentlik", "seksuaalne" ja "luksuslik". See on demokraatlik, sobiv ja lõppude-lõpuks
lihtsalt teeb saledaks!


Samas ei peaks end mustaga harjutades kiirustama: väheldastest aksessuaaridest ja suurtest ehetest alustades jõuame kostüümidetailide ja kogu riietuseni.


Rafineeritud ja närvilised natuurid peaksid alustama
mustast kalamarjast, tulbist "Öökuninganna", mõrust šokolaadist, pokaalist Nero d' Avolaga ja Alldays Black pesukaitsetest.


Nendele, kes kuulatavad pingsalt iga moepiuksu, soovitame uuendada kosmeetikat: must tušš, lainer, tahked ja vedelad lauvärvid, pliiats, aplikatsioonid ja muud eriefektid.



Victor & Rolf'i sügistalvine kollektsioon joondub aga laitmatule ja kompromissitule mustale. Ainsaks järeleandmiseks couturier' poolt olid modellide silmavalged, nende värv jäi muutmata.

Mustad kleidid, kostüümid, mantlid, sviitrid, pluusid, seelikud, vööd, ehted sulasid kokku nahaga, mis oli kaetud
söekarva puuderkreemiga.

Pruut, samal ajal ka lõbus lesk, oli samuti üleni mustas. Märkigem, et
mäng surmaga
, selle atribuutidega kostüümis, leinaetiketiga, on samuti populaarsuse tipul.


Surma musta värviga siduv komme tekkis
Henri IV
ajal. Prantsuse kuningas armastas leinata oma favoriite mustas rõivas, millele olid tikitud hõbedased pisarad, kolbad ja kustunud tõrvikud.


Selle liigutava loo äratasid hiljuti ellu
Lucien Pella-Finet
oma mustade pluusidega, mille selga kaunistavad tohutud valged kolbad, ning
Alexander McQueen
, kes pakub daamidele aksessuaarina kasutamiseks välja kogu skeleti.


Mustast värvist põhjustatud hirmu võib hõlpsalt muuta judinaks, kui teha endale selgeks selle iidsed ja mitte alati hirmuäratavad tähendused.


Koostades uut garderoobi, andke mustadele toonidele selline mõte, mis teie hingeeluga kõige paremini sobib: "maailma hukk", "surm", "melanhoolia", "asjalikkus", "rahu", "stabiilsus", "truudus" või "armumine".