Eesti noored peavad hakkama saama teisel pool maakera täiesti võõras keskkonnas iseenda, oma partneri ja kõiksugu ahvatluste ning takistustega. Rezhissöör Raivo Maripuu: “Väljavalitud armunud paarid võistlevad peaauhinna eest. Tavapärast hääletamist pole, välja langetakse nii füüsilist vastupidavust kui nutikust nõudvate erinevate mängude ja võistluste põhjal. Samas on oluline paari omavaheline läbisaamine, nende suhtes peab olema märgata romantikat. Loodavate ahvatluste eesmärk pole kedagi lahku ajada, vaid testida suhte kindlust ja omavahelist usaldatavust. Tuleb tunda oma partnerit.” Mis saab määravaks, selgub alles kuumas dzhunglis. Finaal on üllatus.

Malaisia reality-sarja esimese saate võtted toimusid juuli teisel nädalavahetusel Tallinnas TV3 stuudios. Ülevaatusele ehk casting’ule kutsuti ligi saja ankeedi saatnud paari seast 25. Kolm vooru pidid selgitama need kuus õnnelikku paari, kes sõidavad kolmeks nädalaks seiklema Malaisiasse.

Valikusõel
Zhürii koosseisu kuulusid Kroonika peatoimetaja Ingrid Tähismaa, psühholoog Jüri Ennet, perebüroo paaripanija Peep Taimla, produtsendid Toomas Kirss ja Raoul Suvi, rezhissöör Raivo Maripuu, Delfi naistelehe peatoimetaja Tiina Kuuler ja Union Traveli esindajad Margus Raha ja Elle Vokk. Casting oli omamoodi proovikivi meeskonnale, sest stuudios oli 29 kraadi sooja ja õhku nappis. Tingimused, milles kõigil tuleb kolm nädalat Malaisias vastu pidada.

Juba sinna tulek oli paaridele omamoodi suhte proovilepanek, sest ühe neiu kauaaegne kaaslane ei ilmunudki kohale. Helesinise kleidiga armas tütarlaps ootas kallimat pikalt koridoris ja püüdis pingsalt teda telefonitsi kätte saada. Pärast lootuse kaotamist viskas telefoni vastu seina puruks ja lahkus pisarates. Nii mõnigi paar suutis ukse taga mitu korda riidu minna ja siis uuesti ära leppida, sest peale zhürii ees esinemist tuli kõigil paaridel anda intervjuu otse telekaamerasse.

Kõige olulisem on esimene voor, sest 25 paari seast tuli valida kümme. Suurimateks küsitlejateks olid Ingrid Tähismaa, Toomas Kirss ja Jüri Ennet. Kõige olulisemaks sai inimeste telegeenilisus ja oskus ennast telekaamera ees julgelt väljendada. Kokkuvõttes ei armasta eesti noormees oma kallimale kingitusi teha, samuti ollakse komplimentidega kitsi. Nii mõnigi tüdruk kuulis esimest korda sõnu “Ma armastan sind”, “Sa oled mulle kallis”, “Ma usaldan sind”. Eesti tütarlaps on üldjuhul tagasihoidlik ja laseb kaaslasel enda eest rääkida või siis täiesti vastupidi: räägib ja naerab kogu aeg kahe eest. Kerge õhetus ilmus pea iga tüdruku põskedele, kui teema läks intiimsemaks.

Kõige pikem suhe oli neli ja pool aastat ning lühim kolm kuud vana. Oli paare, kes olid mitu korda lahku-kokku kolinud ja paare, kes ei suuda hetkekski teineteiseta elada. Keskmise suhte pikkus oli 1–2 aastat. Saatesse tuldi seiklusi otsima, kuigi pea iga paar kinnitas, et soovib suhet proovile panna. Veidi küll kohutas Toomas Kirsi surve teemal, et kolm nädalat tuleb teistega koos veeta ja kas sellises segases läheduses ikka suhe peab vastu. Tüdrukud punnitasid üldjuhul silmi, poisid ei osanud kohe midagi vastata. Oli paare, kes kallistasid, vaatasid silma ja kinnitasid koos, et usaldatakse teineteist jäägitult.

Suudluses peitub tõde
Kõige otsustavamaks sai suudlemine kaamera ees. Tüdruku ja poisi omavaheline suhe väljendus mõne sekundi jooksul. Suhte domineerivaim pool alustas ja lõpetas suudluse. Kallistati ja siluti üksteise juukseid ja vaadati teineteist romantilise pilguga. Oli juhus, kus poiss lõpetas pärast kümmet sekundit suudlemise, samas hoidis tüdrukut veel kaisus ja küsis: “Kui kaua vaja on, kas aitab?” Saades vastuseks, et aitab küll, lasi tüdruku haardest lahti.

Teise vooru valiti lõpuks üle kümne paari, sest valik oli raske ja zhürii vaidles iga valitu asjus pikalt. Millised takistused olid teises ja kolmandas voorus? Mitu paari valiti? Kuidas selgusid kolmandas voorus kuus finalisti? See selgub juba Malaisia esimeses saates septembris.