„Kuule, see on brünettide lõhn, see on minu jaoks liiga magus,” kurtis mu blond sõbranna. Ei tea, kas asi oli selles, et mina olengi brünett, aga mulle lõhn meeldis. Lausa väga meeldis. „Ega see halb ei ole jah, aga pole minu maitse,” kurtis sõbranna veel ja me istusime taksosse. Taksojuht keris enda akna vaikselt alla — kas tõesti olime parüümiga liialdanud? Juht, kuigi meessoost, meile lähenemiskatseid igatahes ei teinud. Otsustasime, et lõhn ei ole jõudnud veel „sisse imenduda” ja lounge’i poole sõitsime üsna lootusrikkalt.

Milline mees võtta?

Istusime maha ja tellisime kokteilid. „Need on nii kallid, et parem oleks, et meestelaviin meid tabaks, kes meile jooke osta tahab,” naersin mina ja me asusime võrgutavalt kokteile jooma. Peale meie oli lounge`is veel üsna palju rahvast. Mõned paarikesed, mõned lauad mehi, mõned lauad naisi. Puhusime juttu ja arutasime naerdes, kes meestest võiks esimesena meile läheneda:

„Ma loodan, et see habemega, ta on nii seksikas,” õhkasin mina.

-„Habemed on imelikud, mulle meeldib see musklis mees,” naeris sõbranna ja lasi endale igaks petteks veel ühe sutsaka lõhna peale.

Ühel hetkel lahkus sõbranna suitsule. Jäin kurvalt üksi ja otsustasin, et otsa lõppenud jook vajab asendamist. Astusin baarileti äärde, et uus drink tellida ja jäin järjekorra lõppu seisma.  Minu taha seisis noormees, keda me kumbki enne ei vaadanud. Mitte et ta oleks inetu olnud, aga lihtsalt selline silmapaistmatu. Või istus ta kellegi taga? Märganud ma teda igatahes ei olnud.

Noormees hakkas juttu puhuma, niisama maast ja ilmast. Arutasime, et küll peab kaua ootama. Siis kommenteeris ta, et küll on jahe ilm ja naeris kohmetult mu nalja peale. Ei teagi, kas olen halb naljameister või ei olnud ta samasuguse huumorisoonega nagu mina, igatahes juttu meil kauemaks ei jätkunud ja mulle tundus, et parfüüm oma tööd ei teinud. Oma kokteili kätte saanud, istusin lauda tagasi, kui nägin sõbrannat laua poole tagasi triivivat, laginal naerdes ja kaks meesterahvast teda nagu kutsikad jälitamas.

Jee, musklimees!

„Vaata, need on Kaido* ja Jürgen*,” tutvustas ta mulle mehi. Üks neist oli see musklimees, kes talle ennegi silma jäänud oli. Tervitasin neid viisakalt ja mehed istusid meie lauda. Nad olid üsna toredad, sõbrannal klappis musklimehega küll. Teine tüüp oli üsna vaikne, ei tea jälle, kas asi oli minus, või tahtis tema näiteks oma sõbraga aega veeta, kes nüüd naisi lantida otsustas.

Umbes tunni pärast otsustasime, et peaksime vähemalt ühte kohta veel minema. See tähendab, et mina mõtlesin, et aitab kah. Eksperiment tehtud, mulle ei mõjunud. Aga sõbranna tundis, et mõjus ikka küll. Sai ta ju musklimehega numbreidki vahetatud. No selge, kui kästakse, siis peab. Astusime sisse ühte baari, mis on tuntud selle poolest, et üksinda ei lahku sealt vast keegi.

Härrad hispaanlased

Selle baari ukse taga me lõhna enam peale lasta ei julenud, jumal teab, mis veel juhtuda võib! Istusime maha, kui juba seisid meie laua kõrval kaks tõmmut meest, kes meile õlut pakkusid. Keeldusime viisakalt ja üritasime omavahel edasi rääkida, kuid mehed ei tahtnud alla anda. Tagasi tulid nad siidritega.

„Kui nad juba nii väga pingutavad, võime neile ju võimaluse anda,” arvas sõbranna ja tõmbas koomale, et mehed ära mahuks.

Nad olid tõepoolest toredad ja jutukad, pärit Hispaaniast ja üsna kehva inglise keelega. Ühel hetkel, kui mehed baari äärde uusi jooke ostma läksid, tuli meie laua juurde pikk mees, kes mu sõbranna tantsima palus.  Hispaanlased jälgisid seda muidugi kadeda pilguga.

Nagu te arvata võite, arvas sõbranna, et parfüüm toimis imehästi. Mina seevastu arvasin, et mehed oleks nii ehk naa meiega rääkima tulnud, aga tema meelest andis lõhn vähemalt lisajulguse ja pealehakkamise nendega lobisema jääda ja flirtida.

Võin etteruttavalt öelda, et musklimehega on sõbrannal järgmiseks nädalaks kohtumine plaanitud — lõhnapudeli andsin igatahes tema kätte! Nüüd ei paista tal lõhna vastu enam midagi olevat.

Ulaka Kaunitari perenaise Kirki Kubri sõnul on parfüüm saanud väga positiivset tagasisidet. Lõhn meeldib pea kõigile poekülastajatele ning kuigi otseselt joovastavat ja ligitõmbavat mõju ei saa ju mõõta, on naised kinnitanud, et teadmine, et parfüümile taolisi omadusi  omistatakse, annab naistele julgust, enesekindlust ja eneseteadlikkust. Need aga suurendavad omakorda võimalust vastassugupoolele silma paista ning nende tähelepanu köita.

*nimed muudetud