Võtsime liistule nelja kõige populaarsema nahahooldusbrändi meigieemaldajad, mis kõik tehtud õlibaasil. Võrdluseks leidsime aga ka ühe puhastuspiima Johnson’silt, mis lubab samuti veekindlast meigist jagu saada ja uurisime, kas see suudab teistega võistelda. 
Iga meigieemaldajat kasutasime vatipadjal ja eemaldada tuli paks kiht kauapüsivat silmapliiatsit ja veekindel ripsmetušš.

1. koht: Garnier Simply Essentials Soothing 2 in 1 Make-Up Remover
Hind: 6.40 (200ml)

Hinnalt eksperimendi kalleim, kuid koguselt ligi poole suurem kui enamus teisi meigieemaldajaid, osutus võitjaks Garnier’ meigieemaldaja. Miks? Toode lubab eemaldada nii silma- kui näomeigi ning on parfüümi- ja alkoholivaba — palju plusspunkte selle eest, sest esiteks ei pea siis ostma näo jaoks eraldi meigieemaldajat ja alkoholiga tooted kipuvad nahka liialt kuivatama. Pakendil on lubadus, et seda kasutades ei pea nägu või silmi liiga tugevasti hõõruma. Ühtlasi on kirjas, et see toode sobib ka tundlikele silmadele. Enne kasutamist peab toodet raputama, et kaks vedelikku omavahel seguneksid ja selleks piisab paarist kiirest raputusest. Kui ühe vatipadjaga valmis saad, peaks toodet uuesti raputama.

Eemaldab silmameigi mõne hetkega ja ehkki silmaümbrus näib algul pisut õline, kaob see tunne üsna kiiresti ära. Mis kõige parem — kuna toode pole kange, ei aja see silmi kipitama, kui ka limaskestalt silmapliiatsit eemaldada ja n-ö ripsmete vahel urgitseda. Eemaldab meigi kiirelt ja tõhusalt. Ainus, millega tasuks ette vaadata on toote vatipadjale kandmine — seda kipub pudelist korraga liiga suur kogus välja voolama.

2. koht: L’Oreal Dermo-Expertise Eye & Lip Make-Up Remover

Hind: 5.70 (125ml)

Toode lubab eemaldada nii silma- kui huulemeigi ning olla sobilik ka tundlikele silmadele. Ka see aktiveerub kahe vedeliku omavahelisel segunemisel ja selleks peab pudelit üpris usinasti raputama. Pakendil on kirjas, et see ei jäta pärast meigi eemaldamist nahale õlist kihti.

Ajab silmad õige pisut kipitama ja ei taha kohe hakkama saada ripsmepiiril oleva silmalaineriga, kuid silmaümbrust otseselt õliseks ei jäta ja ülejäänud meigiga (ripsmetušš, suurem osa silmalainerist) saab ilusti hakkama. Üldiselt eemaldab ilusti kogu meigi, kuid selleks on vaja pisut rohkem vaeva näha kui Garnieri tootega. Plusspunktid ka ilusa pakendi eest, mis on ühtlasi paraja suurusega, et seda reisile või kellegi juurde ööseks kaasa võtta. 

3. koht: Nivea Double Effect Augen Make-Up Entferner

Hind: 5.90 (125ml)

Mugavalt pihku mahtuv pudel, millel kork käib klõpsuga. Toode koosneb n-ö kahest poolest, õlist ja tavalisest vedelikust, mis tuleb enne kasutamist kasutamist väga tugevasti omavahel kokku raputada, et saavutada ühtlane segu. Miinuseks on see, et õli ja “vee” kokku segamiseks tuleb ikka üpris tugevasti ja kaua raputada. Kui teise silma juurde jõuad, on toode aga uuesti lahtuda jõudnud ja pead uuesti raputama.

Ühe silma jaoks läheb vaja tõenäoliselt kaht patja, sest enne kui see meigi eemaldab, ajab see selle laiali, ühtlasi ei taha see kohe ripsmepiirilt kuigi hästi lainerit eemaldada, nii et peab ise vatipadjaga põhjalikult urgitsema. On tunne, et täielikult see meiki ei eemaldagi, sest ripsmepiirile jääbki tumedam joon. Samas ei jäta silmaümbrust õliseks.

4. koht: Lumene Waterproof Eye Makeup Remover

Hind: 5.69 (100ml)

Mõnusalt väikese suurusega pudel, mida pole vaev ka reisile või ööseks kuhugi kaasa võtta, samas on see aga ka toode, mida on kõige vähem — kõigest 100 ml. Lubab eemaldada nii silma- kui huulemeigi. Ka see toode aktiveerub kahe vedeliku segunemisel. Pakendi üheks miinuseks on pealt keeratav kork — klõpsuga kork oleks oluliselt mugavam ja kasutajasõbralikum.
Ehkki eemaldab meigi üsna kiirelt ja tõhusalt, ärritab see silmi ja ajab need kipitama. Ühtlasi jääb silma ümber õline kiht, mis tuleks veel omakorda maha pesta/loputada.

5. koht: Johnson’s Face Care Refreshing Cleansing Lotion

Hind: 3.69 (200ml)

Testi ainus toode, mis ei tule mitte kahest vedelikust koosneva õlise vedeliku, vaid kreemja puhastuspiima näol. Ometi lubab seegi õrnalt eemaldada isegi veekindla meigi. Ainus toode testis, millel on ka spetsiifiline lõhn ja see hirmutab pisut toodet silma lähedale panemast.

Aga no EI EEMALDA JU! Ripsmetušš jääb kindlalt paigale, isegi kui vatipatja tükk aega silmal hoida. Seda ei taha aga ka teha, sest toode ajab silmad kipitama ja tekitab isegi kõrvetava tunde. Kui algul plaaniti sellesse tootesse leebemalt suhtuda (on ta ju konsistentsilt midagi hoopis muud), siis kahjuks polnud see pärast valusate ja punetavate silmadega kraani alla jooksmist võimalik.  Selleks, et midagigi eemaldada, peaks silmi padjaga hullupööra hõõruma ja nii õrna silmaümbrusnahaga teatavasti ei käituta! Tuleks ikka jääda õlibaasil tehtud silmameigieemaldajate juurde.

p.s. Tooted on ostetud Selverist 01.11.2012