Nad jagavad omavahel kõiki saladusi, ning teavad ka üksteise kontode salasõnu, sest usaldavad teineteist. Mirja teab küll, et oma kontode salasõnu ei tohi kellegagi jagada, nii on räägitud ka koolis, aga parimale sõbrannaga ikka ju võib.

Eelmisel laupäeval olid tüdrukud klassiõe sünnipäeval, kuhu oli kutsutud ka klassi popim poiss Kaarel. Kaarel on sõbralik poiss, sportlik ja õppimises ka tubli. Sageli oli ta Mirjat ja Ketlinit matemaatika ülesannete lahendamisel aidanud. Sel õhtul aga pööras Kaarel rohkem Mirjale tähelepanu ja nad tantsisid ka mitu tantsu. Mirja ei pannudki tähele, millal Ketlin koju läks.

Järgmisel päeval avastas Mirja oma Facebooki kontolt fotod endast ja Kaarlist koos inetute kommentaaridega. Tüdruku ehmatus oli suur, ning ta suutnud mõista, kes need fotod teinud oli ja kuidas need tema kontole said.

Mirja kustutas fotod kohe ära, kuid samas jäi mure, kui paljud neid juba näinud olid. Mirja helistas Ketlinile mitu korda, et oma murest rääkida, kuid tüdruk katkestas kõik kõned. Nüüd taipas Mirja, mis oli juhtunud. Parim sõbranna oli teda reetnud. Mirja muutis oma suhtlusportaalide kontode salasõnad. Teadmine, et neid ei saa siiski kellelegi usaldada, tuli läbi valusa õppetunni.

Oma suhtlusportaali paroole ei tohi mitte kellelegi öelda!

Rohkem nõuandeid interneti turvalisest kasutamisest leiab www.targaltinternetis.ee