Rasedus lisab tavalistele ohtudele (päikesepõletus, nahavähk jne.) terve rea probleeme.

  • - Päikese käes viibimine võib tõsta raseda naise kehatemperatuuri, mis omakorda tõstab loote temperatuuri ja see võib põhjustada ajukahjustusi, kui temperatuur tõuseb liiga kõrgele või püsib kõrgel liiga kaua.

  • - Raseduse ajal suurendab östrogeen nahale tekkivate pigmendilaikude ohtu, kusjuures päike süvendab seda. Tavaliselt tekivad need plekid otsmikule ja ninale. Raseduse järel võivad nad kaduda, aga võivad ka püsima jääda.

    Kõige lihtsam lahendus neile, kes tahavad pronksikarva ihu, paistab olevat kunstpäevitus.

    Samas tuleks kindlasti arvestada sellega, et solaariume ja isepruunistuvaid vahendeid on kasutatud suhteliselt vähe aega. Seega ei ole tehtud põhjalikke uuringuid, kuidas nad mõjutavad naise organismi raseduse ajal.

    Rääkides solaariumist: päikesevalgusega võrreldes on ülekuumenemise oht siin väiksem. Samas ei maksa unustada, et solaariumis päevitamine toob endaga kaasa samasugused nahaprobleemid, mis päikese käes viibiminegi. Solaariumi ultraviolettkiirgus kiirendab naha vananemist ning suurendab oluliselt nahavähi tekkimise ohtu.

    Solaariumid: kasutamine ja tagajärjed

    Isepruunistavad vahendid. Nende kreemide ja vedelike aktiivne toimeaine on läbi naha imenduv dihüdroksüatsetoon (DHA). Platsenta kaudu jõuab see aine ka looteni. Looteni jõudva kemikaali kogus sõltub tarvitatud vahendi kogusest, sagedusest ja sellest, kas nahal on vigastusi. Selle kohta, kuidas ja mil moel ta loodet mõjutada võib, uuringud puuduvad. Kindlasti peab meeles pidama, et selliste vahendite kasutamine ei kaitse ultraviolettkiirguse eest, seepärast on kaitsekreemi kasutamine õue minnes endiselt vajalik.

    Alljärgnevalt veel mõned näpunäited, mida suvise raseduse juures meeles tasuks pidada, olenemata sellest, millal te sünnitama lähete!

    Vesi
    Vee joomine raseduse ajal on väga oluline, kuna teie keha nõuab seda varasemast rohkem. Suvel on see veelgi olulisem, kuna isegi kerge vedelikupuudus võib tekitada tõsiseid probleeme, näiteks kutsuda esile enneaegse sünnituse.

  • * Jooge päevas vähemalt kaks liitrit vedelikku, eelistatavalt vett. Ka erinevad taimeteed on head, sõltuvalt, mida kellelgi tarvis turgutada.
  • * Kui te viibite kuuma ilmaga väljas, vajate te vähemalt klaasitäie vett iga väljas oldud tunni kohta.
  • * Jooge enne, kui teil tekib janu, kuna janu võib viidata sellele, et te olete liiga kaua oodanud.

    Vedelikupuuduse korral vereringe aeglustub. See omakorda põhjustab tuhusid tekitava oksotoksiini kontsentratsiooni kasvu, mis omakorda võib viia enneaegse sünnituseni.

    Tursed
    Tursed võivad olla raseduse normaalne füsioloogiline osa. Seetõttu peate õppima vahet tegema normaalsete, tavaliselt suveperioodil ägenevate tursete ja probleemsete tursete vahel.

    Normaalsed tursed alanevad, kui te puhkate. Normaalsed tursed ei ilmu ka äkitselt. Mistahes äkitselt ilmuv turse, mis ei lähe puhkamise järel üle (näiteks te ärkate tursega) on probleemne ning teil tuleks arsti poole pöörduda.

    Normaalsete tursete korral arvestage, et ka liiga vähe soola võib neid põhjustada. Seega jälgige oma soolakasutust - seda ei pea drastiliselt piirama, samas ei tasu soolaga ka üle pingutada.

    Tõstke jalad puhates üles nii tihti kui võimalik. Võtke sõrmused sõrmest, kui need on liiga väikesed, sellega väldite nende hilisema võimaliku äralõikamise valu. Ka vees viibimine aitab leevendada turseid. See on eriti tõhus kõrge vererõhuga naiste juures.

    Päike
    Mis oleks suvi päikeseta! Raseduse ajal on siiski parem otsest päikesevalgust vältida.

  • * Kui siiski otsustate veeta päeva päikese käes, siis kasutage 30-45 SPF filtriga kreemi.
  • * Vältige pigistavaid riideid, kuna nendega on ebamugav olla ning need soodustavad turseid.
  • * Käige väljas jahedamal ajal, näiteks hommikul ja pärastlõunal, mitte keskpäeval.
  • * Rakendage tervet mõistust.

    Suvi on suurepärane aeg raseduse nautimiseks. Rakendades vajalikke ettevaatusabinõusid ei ole mingit põhjust suvemõnudest ilma jääda.

    Lõpetuseks peaks iga inimene esitama endale olulise küsimuse: Milliseid riske olete ise valmis võtma? Päevitusega (tulgu see siis millisest allikast tahes) liialdamine on üks nendest riskidest, mida igaüks ise kontrollida saab. Vaatamata sellele, et teadlased on aastaid hoiatanud inimesi päevitamisega kaasnevate ohtude eest, on miljonid inimesed innustunud päikesekummardajad. Paljude jaoks ei tähenda ka rasedus selles osas muutust. Ettevaatusabinõude rakendamine ja ohu mõistmine on väga oluline. Kõige olulisem nendest ettevaatusabinõudest on juua piisavalt vett, vältida ülekuumenemist ja kasutada sobivat kaitsekreemi, et minimiseerida nahakahjustusi. Muuhulgas ei tohiks maha magada ka keha signaale, mis eeldavad arsti poole pöördumist.

    Millal arstiga/ämmaemandaga ühendust võtta