Aedviljad: artišokid, rooskapsas, endiivia, kapsas, spargelkapsas, kurk, sibul, nõgesed.
Ürdid ja maitseained: (23.11-2.12) köömned, nelk, till, apteegitill, münt, petersell, piparmünt.
(3.12-11.12) vürts, basiilik, tšillipipar, koriander, köömned, karri, küüslauk, ingver, mädarõigas, sinep, pipar, piparmünt, sidrunikoor.
(12.12-21.12) loorber, sigur, kaneel, ženženn, rosmariin, safran, seesam, salvei, võilill.
Joogid: roheline tee, kohv
Alkohol: konjak, valge vein.
Aktiivse eluviisiga Ambur vajab elurütmi säilitamiseks räni, selle puudumine tekitab kroonilist väsimust ja organismi vastupanuvõime nõrgenemist.

Ürt-allikkressi ja viigimarjade salat

1 kimp ürt-allikkressi, 1 mango, 1 kl. viigimarju, 50 g peeneks hakitud kastaneid.

Lõigata mango pooleks, uuristada seemned välja ja hakkida peeneks. Hakkida viinamarjad tükkideks. Pesta ürt-allikkress ja eemaldada pikad varred. Jaotada kress neljale taldrikule, lisada väikeseid viigimarjatükke, peeneks hakitud mangot ning puistata üle kastanitega.

Hommikune supp

2 spl. võid või margariini, ½ kl. peeneks hakitud sinki, 1 ratasteks lõigatud sibul, ½ tl. karripulbrit, 2 spl. peeneks hakitud koorimata õunu, 2 kl. vett, 2 spl. peeneks hakitud sellerit, ½ sidruni mahl, 1 spl. riivitud sidrunikoort, 1 kl. tükeldatud keedetud kartulit, ½ tl. soola, 2 kl. piima.

Sulatada või pannil nõrgas kuumuses. Lisada sibulad, õunad ja seller. Katta kaanega ja kuumutada 5 minutit. Panna sisse keedetud kartulid, sink, karripulber ja vesi. Keeta nõrgas kuumuses 5 minutit. Lisada sidrunimahla, sidrunikoort, soola ja piima ning hautada veel 5 minutit. Anda lauale röstitud saiakuubikute ja riivitud juustuga. Rooga võib kaunistada hakitud peterselli ja paprikapulbriga ülepuistatud sidrunilõikudega.

Brüsseli kapsas kastanitega

4 kl. brüsseli või rooskapsast, 200 g suuri kastaneid, ½ kl. võid või margariini, soola ja musta pipart, peenestatud muskaatpähklit, ¼ piimakastet (vt. järgmist retsepti).

Keeta kapsast 10 minutit soolaga maitsestatud vees. Samal ajal valada kastanid üle keeva veega ja keeta 15 minutit, kurnata ja kuivatada. Koorida kastanid ja lõigata neljaks tükiks. Kurnata rooskapsad ja segada kastanite, või, soola, musta pipra, peenestatud muskaatpähkli ja piimakastmega. Panna kahekordse põhjaga kastrulisse ja kuumutada tasasel tulel 5 minutit. Serveerida kuumalt.

Piimakaste

2 spl. võid, 2 spl. jahu, 1 kl. piima, ¼ tl. soola, ¼ tl. pipart, soovi korral ka teisi maitseaineid.

Sulatada või kahekordse põhjaga kastrulis. Lisada jahu ja segada, kuni tekib ühtlane mass. Valada pidevalt segades juurde piim, kuni kaste paksuks tõmbub. Maitsestada soola ja pipraga, segada hoolikalt. Hoida tulel 3-5 minutit, kuni kaob ebameeldiv tärklisemaitse.

Muna-singivorm

1 õhuke singiviil, ½ väikest sibulat, võid või margariini, 2 kõvaks keedetud muna, 1 kl. piimakastet, 1 spl. riivitud juustu.
Panna sink väikesele pannile, puistata peale hakitud sibulaid, selle peale võitükid. Küpsetada 220 kraadi juures 15 minutit. Lõigata keedetud muna ratasteks, laotada singile ja valada peale piimakastet. Puistata peale riivitud juustu ja panna praeahju, et juust sulaks.

Singivorm

1 suur singiviil, 6 tükkideks lõigatud viigimarja, 2 suurt magusat kartulit (bataati), 4 mangot, 1 kl. mangomahla, kõrvetatud suhkrut, võid või margariini.

Katta klaas- või savinõu põhi viigimarjadega. Puhastada ja lõigata bataadid ja laotada viigimarjade peale. Kõige peale panna sink. Lisada mangomahl, katta kaanega ning asetada 2 tunniks praeahju temperatuuriga 155 kraadi. Siis võtta kaas pealt ning puistata peale kõrvetatud suhkrut, määrida võiga ja kuumutada, kuni vorm tõmbub peale pruunikaks.

Ravioolid amburitele

Täidis: 8 kl. spinatit, 300 g viinereid, 4 muna, 1,5 kl riivitud juustu, ½ kl. riivsaia, ½ kl. peenestatud kastaneid, 3 spl. oliiviõli, soola ja pipart maitse järgi, ½ tl. majoraani.

Taigen: 1 kl. sõelutud jahu, 2 muna, 1,6 spl, vett, ½ spl. soola.

Pesta spinat hoolikalt ja panna suurde kastrulisse, valada vett peale, lasta keema tõusta, keeta 10 minutit. Valada vesi ära, jahutada ja hakkida spinat peeneks. Lüüa munad katki ja lisada spinatile. Panna juurde riivitud juustu, riivsaia, oliiviõli ja majoraani. Maitsestada soola ja pipraga. Segada kõik ained hästi läbi ning jätta 24 tunniks külmkappi.

Panna jahu ja sool suurde kaussi. Teha jahu keskele süvend, valada sinna munad ja vesi. Segada ained noaga hakkides, kuni tekib tihke ja küllalt kuiv taigen. Kui vaja, võib lisada veel veidi vett. Seejärel laotada taigen alusele ja sõtkuda mõlema käega, pigistades ja läbi sõrmede lastes. Jaotada taigen 4 ossa ja rullida iga tükk paksema paberi paksuseks rattaks. Täita täidisega.

Täidist panna supilusikaga üksteisest 2-3 cm kaugusele, jättes keskkoha vabaks, et saaks taigent täidisele peale keerata. Lõigata taigen täidise ümbert lahti, nii et saaks ääred peale keerata. Mätsida ääred hoolikalt kinni. Ravioolid panna soolaga maitsestatud keevasse vette, ühekorraga mitu tükki. Jälgida, et vesi edasi keeks. Hoida tulel 20 minutit. Anda lauale riivitud juustu ja võiga.

Küpsetatud sink mangoga

2 suurt õhukest singiviilu, 1 tl. sinepipulbrit, 2 tl. äädikat, 1 mango, ½ kl. kõrvetatud suhkrut, võid.

Segada sinepipulber äädikaga ja määrida seda singiviiludele. Koorida ja puhastada mango, lõigata väikesteks tükkideks, laotada singiviiludele. Puistata peale suhkrut. Asetada praeahju, panne iga singilõigu peale tükk võid. Küpsetada 190 kraadises kuumuses 25 minutit, 2-3 korda singirasvaga üle valades.

Hautatud seafilee

Kontideta seafileed (u. 120 g igale sööjale), jahu, 2 spl. võid või margariini, 1 sidruni mahl, 1 kl. piima, 1 ratasteks lõigatud sibul, hakitud seeni, hakitud peterselli, astroloogiliselt sobivaid ürte ja maitseaineid.

Lõigata sealiha ümmargusteks lõikudeks, veeretada jahus, maitsestada soola, pipra ja teiste maitseainetega. Praadida kuumas rasvas. Lisada sidrunimahl, piim ja sibul. Katta kaanega ja kuumutada tasasel tulel 20 minutit. Seened võib lisada 10 minutit enne roa valmimist. Serveerimisel puistata üle hakitud peterselliga.

Amburi dieet

Amburid on väga spontaansed, ka peavad nad lugu meelelahutusest, mistõttu juba paljas mõte enese piiramisest dieediga võib neid ahastusse viia. Kalorite ja grammide lugemine ei ole Amburi jaoks, tema tahab kord püstitatud eesmärgini jõuda kiiresti ja vähese vaevaga. Rutiin ja distsipliin ei meelita Amburit, kes igatseb vaheldust ja uusi emotsioone.

Tüüpiline Ambur pole toidu suhtes eriti valiv. Tema jaoks on kõige tähtsam hoopis see, et roog ilmuks lauale liigsete sekeldusteta. See omadus kindlustab Amburile edu niisuguses dieedipidamises, mida saab korraldada tervisepoes müüdavate preparaatide ja spetsiaalsete pakitoitude abil. Energilist ja pidevas tegevuses olevat Amburit võib ähvardada oht enda lahjumisdieediga niiöleda läbi põletada.

Dieedi ajaks peaks Ambur kehtestama kergema päevapalaani, eriti hoolikalt tuleks suhtuda magamisse.