Kehakaal
iVillage´i hiljuti korraldatud uuringus tunnistas 97% portaali külastajatest, et nende suust lipsab aeg-ajalt mõni „süütu“ vale. 60% ütles, et „süütuid“ valesid räägivad nad vähemat korra kuus. Üle poole naistest ei julge oma kaalunumbri kohta täit tõtt välja öelda, vaid vähendavad seda kilo-paari võrra.

Treeningute arv
Selle kohta ajame udu iseendale, oma sõpradele ja mõnikord isegi oma perearstile. Treeningute kohta valetamine oli uuringus kehakaalu järel koguni teisel kohal!

Vanus
Ühiskonna surve olla noor või vähemalt näha noor välja on nii võimas, et komplimendina mõeldud lause: „Sa näedki välja nagu neljakümneviiene!“ võib mõjuda ränga solvanguna. See ilmselt selgitab, miks üks viiest küsitlusele vastanust tunnistas oma vanuse kohta valetamist.

Riiete suurusnumber
Jah, kunagi kandsin suurust 38, kuid tõenäoliselt mitte pärast kolme lapse sünnitamist, stressiperioodi, rasket haigust või koondamist. Naistel on raske endale tunnistada, et kolm aastat tagasi ostetud lemmikteksade nööp enam kinni ei lähe, eriti, kui nende sõbrannad näikse olevat endiselt heas vormis.

Seksipartnerite arv
Ohtra partnerite arvu ja pöörase seksiminevikuga naistele vaadatakse ühiskonnas endiselt viltu, seetõttu ei kipu naised oma saavutustega eriti kelkima. Hirmust, et püsipartner võib hakata mineviku pärast etteheiteid tegema või ennast eksidega võrdlema, vähendavad naised jutu sees oma endiste partnerite arvu.

Praegune seksielu
Ahvatlus partneri meeleheaks voodis naudingut teeselda on suur, kuid see võib valusasti kätte maksta. Pidevalt oma voodielu kvaliteedi kohta partnerile valetamine, et partneri närve säästa, ja enda niimoodi naudingust ilma jätmine saab üsna suure tõenäosusega suhtele saatuslikuks. Sellegipoolest tunnistas 15% küsitlusele vastanuist, et on partnerile selle kohta valetanud.

Laste saavutused
Paljud naised tunnevad end kehvasti, kui nende lapsed ei ole teistest paremad või vähemalt samal tasemel. Seetõttu räägivad naised oma lastest alati ülivõrdes, et keegi ei mõtleks neist kui halbadest vanematest ega juhiks tähelepanu tegemajätmistele.

Rahaline seis
Meie kultuuris võrdub edukus rahakoti paksusega. Tavaliselt ei räägita avameelselt oma palganumbrist, kuid elatakse üle oma võimete, et teistele näidata — ma olen edukas! Üle 30% küsitlusele vastanuist tunnistas oma rahalise seisu kohta valetamist.

Riiete, kingade ja aksessuaaride hind
Tõenäoliselt ei julge naised mõnikord isegi endale tunnistada, millised summad uute rõivaste peale viimase shoppingu käigus kulusid. Veel vähem julgetakse seda tunnistada oma abikaasale, kellega on sõlmitud kokkulepe, kui palju oleks mõistlik iga kuu selliseid väljaminekuid teha.

Kui õnnelik ma emana olen
Emadus võib olla uskumatult vaimustav kogemus, kuid mitte alati. Naistel, kellele emaks olemine ei tundu ainult roosamannana, võib olla keeruline oma tundeid ja mõtteid teistele tunnistada. Lapsevanemaid, kes julgevad välja öelda, et nad ei naudigi igat hetke päevas ega suuda 24/7 oma lastest rõõmu tunda, vaadatakse meie ühiskonnas veel kahjuks viltu.

Allikas: iVillage.com