Eksootiline mustrimaailm

Britta sõnul on neist kõige värskem ja aktuaalsem suurejooneline troopiline ja eksootiline mustrimaailm, kus segunevad erksavärvilised floora ja fauna aga ka triibud, täpid, ruudud, lisaks graafilised alfabeetilised tähed. Tõeliselt julgete moefännide valikud on algaval hooajal külluslikud ja eklektilised — võidavad need, kes julgevad katsetada!

Monokroomsus ja geomeetria
Rahulikuma stiili armastajatele jätkub juba eelmisel hooajal alanud must-valge geomeetria ja monokroomne graafika, ka siluettides domineerib peen minimalism. Lihtne ja puhas stiil meenutab põhjamaiselt väljapeetud disaini, mis mõjub ajatult klassikalisena ning ei lahku moepildist ilmselt iialgi.

Vahukommipastellid
Kevadine värvipalett on juba mitmel järjestikusel hooajal pehmete pastellide poolt vallutatud ja need rõõmustavad moejüngreid ka nüüd. Õrnad sinised, kollased, roosad ja lillad vahukommitoonid pääsevad eriti värskelt mõjule koos metallikute ja läigetega, mida võiks lisandiks valida aksessuaaride hulgast. Eriliselt kaunis kooslus tekib siis, kui kirjeldatud värve kandvad kangad on õrnalt voogavad ja lendlevad moodustades lummava veemaailma temaatika.

Kunstipärane värviplahvatus
Neid, kellele kommivärvid liiga kahvatuks jäävad, rõõmustab popkunstist inspiratsiooni ammutanud jõuline värviplahvatus. Eelmise sajandi algusaastate maalikunstnik Mondrian või 60ndatel tegutsenud Andy Warhol on moemaailma
mõjutanud rohkem, kui neil endil aimugi võiks olla — konkreetsed puhtad värvipinnad, struktureeritud jooned ja siluetid ning kontrastsed tonaalsused on kõik selle hooaja moeteemas esindatud. Kirkad toonid on kantavad värviblokkidena või pealaest jalatallani samas gammas, viimane neist on värskem ja trenditeadlikum valik. Värvidest on esindatud pea kogu kirev spekter — salatirohelised, fuksiad, lillad, oranžid, sidrunikollased ja mahlased laimid ning säravad sinised.

“Kogu selles moe virr-varris on vast olulisim leida üles iseennast ja tõlgendada eelnevaid trende just nii nagu ise seda tunned ja õigeks pead,” kinnitab stilist Britta Ratas. “Seda ongi kõige lahedam vaadata just tänavapildis tavaliste inimeste eeskujul, kuidas erinevad trendid ellu ärkavad ja moelavalt välja astudes oma elu elama hakkavad.”






Kevadiste moetrendidega saad lähemalt tuvust teha sel nädalal Tartu Kaubamaja keskuses toimuval Moekuulutaja üritusel, mille raames nii reedel, 14. märtsil kui ka laupäeval, 15. märtsil toimuvad erinevad moeshowd. Moeshowde stilistideks on Britta Ratas, Piret Vapajeva ja Kirsi Altjõe. Täpsema ajakava leiad www.tartukaubamaja.ee