Retsept: figuurisõbralik vaarika-šokolaaditort nädalavahetuse tähistamiseks
Nädalavahetuse saabumist on alati hea tähistada mõne maitsva, ent samas tervisliku tordiga. Figuurisõbrad jagavad retsepti!
Vaja läheb:
Kolmekihilist tordipõhja (pruun)
Niisutamiseks 3-4 sl õunamahla
Täidis:
300 g vaarikaid
Keedukreem:
250 ml piima
3 sl kakaopulbrit
3 sl suhkrut
2 sl maisitärklist
125 g kohupiimapastat
40 g riivitud šokolaadi
1. Eralda tordipõhja kihid üksteisest.
2. Keedukreemi valmistamiseks kuumuta piim. Sega kakaopulber, suhkur ja maisitärklis, lisa piimale ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni segu pakseneb. Lase veel 2 minutit vaikselt podiseda.
3. Lase keedukreemil jahtuda toatemperatuurini. Sega juurde kohupiimapasta, soovi korral maitsesta täiendavalt suhkruga.
4. Aseta tordipõhja alumine kiht serveerimisalusele, niisuta õunamahlaga. Määri peale 3 sl keedukreemi ja kata poole koguse vaarikatega.
5. Aseta peale teine tordipõhi, niisuta õunamahlaga, määri peale 3 sl keedukreemi ja kata ülejäänud vaarikatega.
6. Aseta peale kolmas tordipõhi, niisuta ja kata pealt kui ka külgedelt ülejäänud keedukreemiga.
7. Kaunista riivitud šokolaadiga. Lõika 12 tükiks.