Kevadpühade ajal põhirõhk sellistel toorainetel nagu munad, kohupiim ja linnuliha. Seetõttu sobivad eelroaks pühadelauale soolased kohupiimapirukad.

Soolased kohupiimapirukad
12 tk
500 g pärmi-lehttainast
350 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni rinnaliha
300 g teralist kohupiima
2 muna
3 tl värsket tüümiani, peeneks hakituna
soola, pipart
Rulli tainas veidi õhemaks ning lõika 12 ruuduks. Aseta lõigatud taignalapid võiga määritud muffinipanni aukudesse. Prae hakitud rinnaliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel sega hakitud rinnaliha kohupiima, munade ning tüümianiga. Maitsesta soolaga. Vala täidis vooderdatud muffiniaukudesse ning küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

Pearoaks sobib hästi üks munaroog kana ja pestoga.
kahele
1 suurem (ca 275 g) toores kartul
1 sl pestot
3 muna
0,5 dl piima
soola
1 sl odrajahu
125 g grillitud linnuliha
1 dl riivitud juustu

Koori ja pese kartul ning riivi jämeda riivipoolega. Kuumuta pannil sorts õli ning prae riivitud kartul selles läbi, sega sisse pesto ning maitsesta soola, pipraga. Lase küpseda ning samal ajal klopi munad piima ja jahuga lahti, maitsesta soolaga. Vala munasegu pannile kartuli juurde. Tükelda munarooga kanaliha. Seejärel alanda kuumust veidi ning küpseta kaane all kuni munaroog hüübib. Raputa peale juust ning küpseta lõpuks ahjus grillrežiimil kuni juustu sulamiseni.
Odrajahu asemel võid kasutada ka rukkijahu!