1. Seksiga kiirustamine

Kui sa ei ole valmis pärast teist, viiendat või kümnendat kohtingut voodisse minema, siis sa ei ole valmis ja tal pole mingit õigust sulle peale käia. Kui ta seda nõudma hakkab ja ähvardab su maha jätta, siis saada ta kukele ja kiiresti!

2. Kondoomist loobumine

Kondoomi pole kaasas? Talle ei meeldi seda kasutada? Ta väidab, et on “puhas”? Pole sinu mure! Kui kondoomi pole, pole ka seksi ja ükski tema vabandus või põhjendus ei tohiks sind panna ümber mõtlema ja oma tervist sellega ohtu seadma.

3. Beebipillidest loobumine

Mõnel mehel on beebipillidega mingi kiiks — neile ei meeldi, et naine võtab hormoontablette, nad ei salli tujumuutusi või kaalukõikumisi, mida pillid mõnikord põhjustada võivad. Ja mõned on lihtsalt nii isased, et neid erutab teadmine, et sa võid rasedaks jääda. Aga see on sinu keha ja sina pead hiljem kõikide tagajärgedega (nagu näiteks soovimatu rasedus) tegelema, seega kui su kallim võtab selle teema üles, näita talle kiiresti ust.

4. Beebi

Olete koos olnud vaid lühikest aega, kuid tema juba käib sulle peale, et teeks tite. Tal on sada põhjendust, miks just nüüd ja miks just sinuga (näiteks tema enda vanus, perekonnapoolne surve, kõikidel sõpradel juba on lapsed jne), aga kui sina ei ole veel valmis oma elu täielikult muutma, ei ole tal õigus seda nõuda.

5. Abort

Sa teatad talle, et ootad last. Ta soovitab sul kiiremas korras arstile helistada, et raseduse katkestamiseks aeg kinni panna, sest tema küll isaks saada ei kavatse. Ometi teadis ta kõiki riske, mis seksiga kaasnevad ning oli teadlik ka sellest, et tagajärjeks võib olla rasedus. Kuid abort on ainult sinu otsus ja vastutus ning tema soovil või nõudmisel seda teha ei tohiks!

6. Seksivideo

Isegi siis, kui ta kinnitab, et seda ei näe keegi teine peale teie, ei pea sa sellele soovile vastu tulema, kui sa ei taha. Mis saab siis, kui te lahku lähete? Kes ütleb, et see video valedesse kätesse ei satu?

7. Grupiseks

Kui sa ise tahad kallimat sellega üllatada, et tood teie voodisse veel kellegi, siis palun väga. Tõenäoliselt ei ole tal selle vastu midagi. Aga kui tema sulle peale käima hakkab ja lausa nõuab, et te selle ära prooviksite, mõtle hoolega, kas tahad temaga üldse koos olla, kui ta sinu soove ja piire ei austa.

8. Tätoveering

“Pühendumise märgiks” tema nime oma kehale kirjutamine saab samuti olla ainult sinu otsus ja mitte tema käsk. Sina näitad oma pühendumist sellega, et oled talle truu ja püsid tema kõrval, sellest peab talle piisama. Ja kui talle ei piisa, siis miks sullegi?

9. Ühine laen/liising

Abielus ei ole küsimustki — kõik on ühine. Kuid kui olete vaid paar kuud tuttavad ja ta planeerib sinu osalusega autot või korterit osta, mõtle väga hoolikalt! Mis saab siis, kui te lahku lähete? Kas ta maksab sulle tagasi? Kuidas te vara jagate? Kas sa oled kindel, et tal ei ole tagamõtteid?

10. Usk

Religioon on väga intiimne teema, mis peab tulema sinu seest. Kui ta teatab sulle, et kui sa homnepäev tema usku vastu ei võta, siis te koos olla ei saa, siis nii olgugi — soovi talle head aega ja head elu! See ei tohi olla teema, millel pikemalt peatuda või mida peale sundida — usk kas on või ei ole ja vägisi seda ei tekita.

11. Sõpradekeeld

“Ma ei taha, et sa Mari, Pille või Mihliga enam kohtud ja sa ei tohi neid enam meile külla kutsuda!” Vabandust, aga kes sina oled, et otsustada, kellega täiskasvanud inimene tohib suhelda ja kellega mitte? Ainult sina otsustad, kes on su sõbrad ja kes mitte, kellega sa tahad koos aega veeta ja keda külla kutsuda. Kui temale see ei sobi, siis mingu oma teed!

12. Tema eest asjade ära tegemine

Kodus koristamine, kokkamine, särkide triikimine, poes käimine, tema auto parandusse viimine, ema kõnele vastamine… täiskasvanud mees peab oma asjadega ise hakkama saama ning pole õiglane kõiki asju, millega tema tegeleda ei viitsi, sinu kraesse lükata.

13. “Ole rohkem naine!”

Ta tahab, et tuleksid töölt ära ja jääksid koduseks, sünnitaksid viis last, teeksid toidu valmis, kui ta koju tuleb ning viid lapsed nädalavahetustel tema ema juurde, kus te õpite koos pannkooke tegema just nii, nagu mehele meeldib. Kui sulle see meeldib, siis on hästi, aga kui see on sinu eluplaanidega täiesti vastuolus, peaks ta endale uue kaaslanna valima. Ja sina saad oma eluga teha seda, mida oled alati tahtnud.

Allikas: MadameNoire