Nimelt kinnitab Journal of Psychopharmacology poolt läbi viidud uuring, et alkohol tõesti parandab meie võõrkeeles suhtlemise oskust.

Liverpooli ja Maastrichti ülikooli ning Londonis asuva King’s kolledži teadlased kutsusid kokku 50 saksa keelt emakeelena kõnelevat inimest, kes kõik on hiljuti õppinud Maastrichtis rääkima ka hollandi keelt. Seejärel anti mõndadele osalejatele pisut alkoholi ja teistele alkoholivabasid jooke ning paluti mõned minutid rääkida hollandi keeles.

Osalejate vestlusi salvestati ja seejärel hindasid neid kaks hollandi keelt emakeelena kõnelevat inimest, kes ei teadnud, millistele osalejatele pakuti alkoholi.

Selgus, et inimesed, kes olid kerge alkoholi mõju all, rääkisid hollandi keelt paremini, kui nende kained kolleegid ja seda eriti just häälduse osas. Tulemus kinnitas teadlaste hüpoteesi, et väike kogus alkoholi võib teise keele rääkimisele kasuks tulla.

“Oluline on rõhutada, et uuringus osalejad tarbisid vähe alkoholi,” paneb Maastrichti ülikooli dr Fritz Renner südamele. “Suur kogus alkoholi ei pruugi võõra keele hääldamisele kasuks tulla.”

Aga miks alkoholist siis nii palju kasu on? Ehk oled ka ise täheldanud, et peale klaasikese veini joomist ei tunne sa end enam võõras seltskonnas nii ärevil ja oled kuidagi enesekindlam, mis aitab ka suhtlemisele kaasa. “Siiski peame me olema uuringu tulemuste suhtes ettevaatlikud, kuni teame, mis peitub täpsemalt selle kõige taga,” tunnistas Maastrichti ülikooli dr Jessica Werthmann. “Üks võimalik mehhanism võib olla alkoholi ärevust vähendav efekt, aga selle kinnitamiseks on vaja veel uuringuid läbi viia.”

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Allikas: CNTraveler