Kui sa armastad postitada Instagrami maastikupilte, siis see tähendab, et selle asemel, et nautida hetke ilusa päikeseloojangu ajal, on sul kindlasti vaja näidata kõikidele enda ümber, ehk kolleegidele, perele ja sõpradele, et sinu elu on nende omast parem. Ükski inimene, kes selliseid pilte postitab, ei tunnista loomulikult endale sellist mõttemustrit, kuid paraku nii see on. Nendel inimestel on vaja kogu aeg saada kinnitust, et neil on hea elu, sest sügaval sismas on nad väga ebakindlad.

Kui sa oled üks neist edevatest, kes armastab Instagrami postitada pilte iseendast ehk selfisid, siis peale tähelepanuvajaduse peitub seal taga veel midagi. Sul on meeletu vajadus ennast teistele tõestada. Sest enamasti peitub ühe ilusa selfi taga pikk ettevalmistusprotsess — meik, hea valgus, ilus taust, meeldiv riietus… see on ju täielik teadus. Sa tahad, et absoluutselt kõik inimesed oleksid sinu ilust teadlikud.

Ebakindlust väljendavad ka pildid saavutustest, näiteks oled sa just jooksnud maratoni, ja sinu esimene mõte on see, et kohe saaks panna pildi üles, kus on kindlasti kirjas ka aeg, millega sa need kilomeetrid maha jooksid. Kui sinu jaoks on lihtsalt oluline, et pildid sinu elu olulistest hetkedest oleks lihtsalt salvestatud virtuaalsesse pildialbumisse, siis ei ole sellest midagi. Kui sa aga sisimas ootad, et kõik avaldaksid sulle netikeskkonnas poolehoidu pöidla püsti viskamise või südame panekuga, siis tähendab see, et sa oled sisemiselt väga ebakindel.

Siis on veel muidugi need inimesed, kes peavad väga vajalikuks jagada maailmaga pilte kõigist oma tegemistest - oled sa siis mägedes suusatamas, mehega kohvikus või lastega kinos. Sa kardad meeleheitlikult, et kui sa igat oma tegemist teiste inimestega ei jaga, hakkavad nad arvama, et sa oled igav inimene või kodukana. Kuna sa ei soovi, et keegi sinust niimoodi mõtleks, pingutad sa oma piltidega täiega üle. Tegelikult huvitub iga inimene pigem ikkagi iseendast ja maailm ei kuku kokku, kui sa keskendud õues olles oma lastega mängimisele, mitte sellele, et nende palliviskest saaks toreda lavastatud pildi.

Allikas: Daily Mail